Vorige
Nieuws

Fluor-terrein Haarlem krijgt vorm onder de naam 'elements'

Het voormalige Fluor-terrein in Haarlems Schalkwijk wordt herontwikkeld tot een groene, duurzame en gemengde stadsbuurt. De ontwikkelende bouwer Dura Vermeer transformeert het oude hoofdkantoor van Fluor tot een appartementengebouw met moderne industriële lofts en werkruimten. Eromheen komen nieuwbouwappartementen, gezinswoningen en horeca in een groen stadspark. Het project krijgt de naam Elements.

Op 19 december is voor de (her)ontwikkeling van het voormalige Fluor-terrein in zijn geheel één omgevingsvergunning ingediend. De behandeling verloopt middels een WABO-procedure. Elements gaat uit van circa 1.600 m2 commerciële ruimte op verschillende plekken in het gebied en er worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Elements wordt autoluw. Daarom ontwikkelt Dura Vermeer het zogenaamde ‘Smart Dock‘ - een vernieuwend mobiliteitsconcept. Dit wordt een plek voor de buurt waar mobiliteit en ontmoeten centraal staat. Zo worden er (elektrische) auto’s en fietsen beschikbaar gesteld voor deelgebruik.

De Smaak van F wordt Elements

Dura Vermeer heeft, onder de noemer ‘De Smaak van F’, geïnteresseerden en omwonenden gevraagd mee te denken over het karakter van de nieuwe buurt. Toekomstige bewoners willen in de stad blijven, dichtbij de gezelligheid van de binnenstad van Haarlem, maar hebben ook behoefte aan écht groen, zonder vele auto’s, liefst op een plek met voorzieningen op loopafstand en met iets van gezellige horeca of ruimte om anderen te ontmoeten. Ook aan huis kunnen werken was een terugkerende wens. De ontwikkelende bouwer heeft deze verlangens meegenomen in een nieuw ontwerp en noemt de nieuwe stadsbuurt op het voormalige Fluor-terrein Elements. In Elements komen koop- en huurwoningen in allerlei vormen en maten, gelegen in een nieuw, groen stadspark. Lofts van 90 tot 200 m2, gezinswoningen met meerdere verdiepingen en luxe appartementen.

Stad tussen de bomen

De ontwikkellocatie Elements in oostelijk Haarlem is onderdeel van de grotere binnenstedelijke herontwikkeling in Schalkwijk Midden. De komende jaren wordt dit gebied getransformeerd naar een levendig groen woonwerkgebied. De titel van de gehele ontwikkellocatie Schalkwijk Midden luidt ‘Stad Tussen De bomen’ onder het motto: “Geen bomen in stad, maar stedelijkheid in een bomenlandschap”.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.