Vorige
Nieuws

Het Lorentz Casimir Lyceum in de Spotlights tijdens de Dag van de Bouw: Dura Vermeer Bouw Zuid Inspireert met Duurzaam en Innovatief Schoolgebouw

Eindhoven, 8 juni l In Eindhoven bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid aan een gloednieuw schoolgebouw voor het Lorentz Casimir Lyceum – de oplevering is half juni gepland. Afgelopen zaterdag 8 juni kwamen 330 bezoekers, jong en oud, dit bijzondere project bezichtigen tijdens de Dag van de Bouw. Een dag die al zeventien jaar lang wordt georganiseerd om men kennis te laten maken met de wereld van bouw en infra.

Schoolvoorbeeld

Dit project zet nieuwe standaarden op het gebied van duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Om de ambitieuze doelen te bereiken, zijn talloze manieren gevonden om materialen en elementen een tweede leven te geven in dit gebouw.

Een van de meest opvallende duurzame elementen is de hoofdconstructie, gemaakt van zogenaamd 'donorstaal'. Deze stalen balken zijn afkomstig van andere gebouwen en hebben na uitvoerige tests een tweede leven gekregen. De geupcyclede materialen zijn geleverd door Urban Miner, een dochterbedrijf van Dura Vermeer.

De nieuwbouw van het Lorentz Casimir Lyceum is nadrukkelijk gerealiseerd met het oog op de toekomst. Dat werd ook laten zien tijdens de Dag van de Bouw. Op deze manier krijgt de volgende generatie de kans om de impact van duurzame en innovatieve bouwoplossingen zelf te beleven.

Een kijkje achter de bouwhekken bij het Lorentz Casimir Lyceum

Het gebouw wordt volgens planning half juni opgeleverd.

Inzicht in het bouwproces

De bezoekers kregen een uniek inkijkje in het bouwproces van de nieuwe school. Het projectteam van Dura Vermeer Bouw Zuid stond klaar om alle vragen te beantwoorden.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland waarop bouwlocaties door het hele land hun bouwhekken openzetten om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kunnen ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken, stations en scholen.

Aan de Celebeslaan 20, op de bouwlocatie, konden bezoekers met eigen ogen zien wat een bijzonder project het nieuwe schoolgebouw van het Lorentz Casimir Lyceum is. Het projectteam van Dura Vermeer was aanwezig om tekst en uitleg te geven en uiteraard was er ook tijd voor een worstenbroodje en een kop koffie.

Bezoeker Willem (12 jaar) was onder de indruk van het gebouw: “Vanaf volgend jaar ga ik hier naar school, dus ik was benieuwd naar het gebouw. Ik vind het er gezellig en mooi uitzien. En ik vind het slim dat er veel materialen opnieuw zijn gebruikt. Dat is goedkoper en beter voor het milieu. Misschien wil ik later ook wel de bouw in, maar ik weet het nog niet zeker.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.