Vorige
Nieuws

Innovatieve Bouwrobot van Dura Vermeer maakt debuut bij Ziekenhuis Groep Twente Almelo

Binnen Ziekenhuis Groep Twente Almelo markeert Dura Vermeer Bouw Hengelo een mijlpaal in de bouwsector met de introductie van de bouwrobot. Dura Vermeer zette deze week de eerste HP SitePrinter van Nederland in bij de transformatie van de CCU-afdeling (Cardiac Care Unit).

Bjorn Oude Huikink, uitvoerder bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “De HP SitePrinter stelt ons in staat om exacte maatvoering te realiseren zonder menselijke tussenkomst. Door middel van coördinaten kan deze geavanceerde robot bouwtekeningen direct en nauwkeurig op de vloer printen, wat resulteert in een efficiëntere uitvoering van ons bouwproces.”

Digitalisering maakt efficiëntie in maatvoering

De bouwrobot heeft het vermogen om bouwplaatsinrichtingen rechtstreeks op diverse oppervlakken af te drukken, inclusief multiplex, vinyl, asfalt en beton. Zo ook oppervlakken met ruwheden of obstakels tot twee centimeter dik. Bovendien maakt de robot het printen van bogen eenvoudig, wat voorheen een tijdrovende taak was. Met de mogelijkheid om alle benodigde informatie rechtstreeks op de vloer af te drukken, minimaliseert de bouwrobot het risico op verloren gegane gegevens en zorgt het voor een gestroomlijnd bouwproces.

Efficiëntie en Precisie

De inzet van de bouwrobot resulteert niet alleen in aanzienlijke tijdsbesparingen, maar ook in verbeterde nauwkeurigheid en reductie van faalkosten. Door 's nachts te printen met vooraf bepaalde coördinaten, kan het bouwteam de volgende dag direct aan de slag met het bouwen zelf, zonder kostbare tijd te verliezen. Met een snelheid die tien keer hoger ligt dan die van een menselijke specialist, levert de bouwrobot efficiëntie en productiviteit op de bouwplaats.

Digitalisering bij Dura Vermeer

De introductie van de HP SitePrinter illustreert de voortdurende inzet van Dura Vermeer voor digitalisering en innovatie in de bouwsector. De basis blijft: eerst de mens, dan de techniek. Door de processen te digitaliseren, streeft de ontwikkelende bouwer naar een snellere, betere en efficiëntere werkwijze, wat resulteert in optimale resultaten voor haar klanten. Dit engagement voor digitale vooruitgang stimuleert niet alleen onze groei, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van de gehele bouwsector.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bart Pigge

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo Regio Heel Nederland, Regio Overijssel, Regio Drenthe, Regio Friesland, Regio Groningen, Regio Flevoland, Regio Gelderland, Regio Utrecht
Bart Pigge