Vorige
Nieuws

Kopers De Zangvogel fase 1 nemen de sleutel in ontvangst

Met een bouwperiode van slechts 9 maanden, heeft Dura Vermeer afgelopen 15 juli 2021 de laatste woning van de 67 eengezinswoningen van fase 1 in De Zangvogel opgeleverd. Het nieuwbouwproject is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Vlaardingen waar Dura Vermeer Bouw Zuid West in samenwerking met de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen in totaal 400 woningen realiseren.

 

Innovatief bouwsysteem

De Zangvogel fase 1 is niet zomaar een herhaling van eerdere zetten geweest, maar op meerdere manieren vernieuwend te noemen ten opzichte van De Broedvogel, het eerdere deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt. De veranderingen zijn niet alleen qua architectuurstijl zichtbaar, ook zijn de woningen ruimer, ditmaal gasloos en energieneutraal. Bovenal heeft er een overstap plaatsgevonden in bouwsysteem. Daarmee was het naast een mooi vooral ook een innovatief project om aan te werken.

 

Bouwen met lego blokjes

Binnen het prefab bouwsysteem zijn namelijk verdergaande vernieuwingen doorgevoerd waardoor de drie belangrijkste elementen van de woning - te weten de vloeren, binnen- en buitenwanden - kant en klaar vanuit de fabriek op de bouwplaats werden aangeleverd. Vervolgens hoefde het ter plaatse alleen nog als soort van ‘lego blokjes’ in elkaar gezet te worden. Hierdoor is een grote efficiëntieslag gemaakt in bouwtijd en konden de kopers na een start bouw in oktober vorig jaar in een mum van tijd hun nieuwe woning zien verrijzen.

 

De sleutel tot…

Met het in ontvangst nemen van de sleutel zijn de kopers een nieuwe toekomst in gestapt en heeft Dura Vermeer een succesvolle nieuwe stap gezet op het gebied van innovatie. Eén waarbij we hebben laten zien dat we met een goede voorbereiding ook in een kort tijdbestek hele mooie en kwalitatief goede woningen kunnen bouwen.

1
3
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!