Vorige
Nieuws

Mijlpaal of funderingspaal? Schroeven en heien in Kralingen

Nieuwe mijlpaal in het Lusthofkwartier

In het lusthofkwartier in Kralingen is de volgende mooie mijlpaal bereikt. Mohamed el Achkar van Woonstad Rotterdam en Wilfred Lansbergen van Dura Vermeer Bouw Heyma zetten hun handtekening onder de overeenkomst voor de volgende fase om 52 woningen en 7 bedrijfsruimtes te gaan verbeteren. De komende jaren zullen in de Lambertusstraat, Lusthofstraat, Aegidiusstraat en de Adamshofstraat de funderingen hersteld worden en verschillend renovatiewerk plaatsvinden.

Overlast beperken

In de afgelopen jaren knapten we samen al veel panden op en herstelden we de funderingen. Nu gaan we werken aan de woonblokken in de Lambertusstraat, en gaan we daarna door naar de andere straten.

Bij deze woonblokken gaan we werken met een combinatie van schroeven en heien. Dit is veiliger en geeft minder overlast voor bewoners, gebruikers en omwonenden. Ook hebben we te maken met scheve vloeren (door de slechte funderingen) en pakken we de kozijnen, badkamers, keukens, toiletten en de gevelplaten aan. Op die manier kunnen de bewoners de komende jaren weer fijn wonen in Kralingen.

Soepel verder

Door fase 2 al voor te bereiden tijdens het uitvoeren van fase 1 loopt het werk in één keer soepel door zonder opstopping. Tot aan de zomer van 2023 repareren we de funderingen van 52 woningen en 7 bedrijfsruimtes. De woningen worden ook gerenoveerd. We gaan alles op alles zetten om de overlast te beperken.

Bijkomend voordeel hierbij is dat we goed in de gaten hebben wat ons (en de huurders van Woonstad) allemaal te wachten staat. Mohamed el Achkar: “In het verleden kwamen er tijdens het werk regelmatig onverwachte problemen naar voren. Door nu al vroeg uitgebreid onderzoek te doen en bewoners te vragen hoe ze de woning ervaren zien we minder over het hoofd. We zijn veel beter voorbereid. Dit geldt zowel voor het soort werk, de overlast voor bewoners, de verwachte planning en de financiële gevolgen. We werken steeds efficiënter en effectiever in de enorme opgave om funderingen te herstellen.”

Samenwerking

Dit alles is alleen mogelijk met een goede samenwerking. Dura Vermeer en Woonstad hebben hierin de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Edwin Blom, directeur van Dura Vermeer Bouw Heyma: “Het is mooi om te zien dat Woonstad en Dura Vermeer écht één team zijn. Zelfs op sommige details in de uitvoering van het werk vullen de beide teams elkaar op een hele goede manier aan. Hierbij wordt ook steeds beter gekeken hoe we de bewoners en ondernemers zo goed mogelijk kunnen helpen om deze pittige verbouwing toch soepel door te laten komen.”

 

foto's door Jaiwey Nuij

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.