Vorige
Nieuws

Na 66 jaar krijgt deze bewoner een gloednieuw duurzaam thuis, op precies dezelfde plek

Met de onthulling van het bouwbord op maandag 12 april gaven Dura Vermeer Bouw Hengelo en Reggewoon het officiële startsein voor de bouw van de eerste tien nieuwe woningen aan de 1e Esweg. In deze eerste fase van het nieuwbouwproject realiseren zij zes levensloopgeschikte woningen en vier eengezinswoningen.

Onthulling bouwbord

Op maandag 12 april onthullen leden van de bewonerscommissie samen met de langst wonende huurder het bouwbord aan de 1e Esweg. Hiermee zijn de nieuwbouwwerkzaamheden officieel gestart. De langst wonende huurder is de heer Ten Broeke. Hij woont al 66 jaar aan de 1e Esweg en keert straks terug op zijn oude stek. De heer Ten Broeke vertelt: “Ik ben aan de 1e Esweg geboren in november 1955. Mijn ouders zijn daar komen wonen als eerste bewoners. Nadat mijn vrouw en ik getrouwd zijn in 1977 huurden wij de woning.” De start bouw handeling vindt buiten plaats, met een beperkt aantal mensen en op anderhalve meter afstand van elkaar. Naast een aantal bewoners zijn er vertegenwoordigers van Dura Vermeer Bouw Hengelo en Reggewoon aanwezig. 

Samen met huurders

De nieuwbouwplannen voor de Kruissteenweg en 1e Esweg in Wierden heeft Reggewoon samen met de bewoners besproken. De huurders van de gesloopte (en nog te slopen) woningen hebben namelijk de keuze om terug te keren naar één van de nieuw te bouwen woningen. Voor deze eerste fase geldt dat er tien woningen komen; zes levensloopgeschikte woningen en vier eengezinswoningen. Zeven van deze woningen zijn toegewezen aan oud-bewoners. Ook de langst wonende bewoner koos voor terugkeer en keert terug naar een woning op exact dezelfde plek als zijn vorige woning.

Totaal 56 woningen

In totaal bouwen Dura Vermeer Bouw Hengelo en Reggewoon 56 nieuwe woningen aan de 1e Esweg/Kruissteenweg in Wierden. De eerste fase bestaat uit tien woningen en die bouw start nu. De tweede fase begint naar verwachting in 2022. In deze fase maken de huurwoningen gelegen aan de Kruissteenweg, tussen de 1e Esweg en de Jacobsonstraat, plaats voor tien levensloopgeschikte woningen, acht eengezinswoningen en een aangepaste woning. Deze laatste woning is bestemd voor een gezin dat mantelzorg verleent aan een thuiswonend familielid.

In de laatste fase (start in 2023) realiseren Dura Vermeer Bouw Hengelo en Reggewoon op de hoek Jacobsonstraat/Kruissteenweg een kleinschalig appartementencomplex met in totaal tien appartementen (twee bouwlagen). Daarnaast komen aan dit deel van de Kruissteenweg nog eens tien eengezinswoningen en zeven levensloopgeschikte woningen. Met deze in totaal 56 woningen ontstaat er een goede mix van verschillende woningtypen die betaalbaar en energiezuinig zijn. Naar verwachting is het project in 2024 klaar.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!