Vorige
Nieuws

Nieuw en groen woon- en winkelplein in Rotterdam

Vandaag vond op de vastgoedbeurs Provada het officiële tekenmoment plaats voor de realisatie van een nieuwe Lidl-winkel en 30 nieuwe appartementen aan de Teldersweg in Rotterdam. Deze belangrijke mijlpaal markeert het begin van een project dat samen met Dura Vermeer Bouw Zuid West en de gemeente Rotterdam is opgezet.

Vernieuwde winkel

Aan de Teldersweg in Rotterdam komt een nieuwe Lidl-winkel met een verkoopoppervlak van ruim 1.200 m2 en een ondergrondse parkeergarage die voor vermindering van de parkeerdruk in de wijk zorgt. Hiermee wordt ruimte gecreëerd voor voetgangers en fietsers om te genieten van een groene omgeving die doorloopt in een inclusief buurtplein.

inclusieve plek

Naast de bouw van de nieuwe winkel en de ondergrondse parkeergarage, zal Dura Vermeer ook 30 appartementen bouwen gericht op starters en gezinnen naar ontwerp van architectenbureau INBO. Deze woningen, gelegen rond een binnentuin, zijn volledig gasvrij en zijn BENG-gecertificeerd. Het nieuwe buurtplein wordt een ontmoetingsplek met groenvoorzieningen, waar buurtbewoners kunnen samenkomen. Zo wordt erop zowel sociaal- als economisch vlak bijgedragen aan de buurt en neemt de supermarktketen ook hun verantwoordelijkheid om de buurt te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid.

De bouw start in 2024 en de oplevering staat gepland voor 2026. Tijdens deze periode kunnen omwonenden terecht bij nabijgelegen Lidl-winkels.

Peter van Kooten, senior manager projectontwikkeling en expansie Metropool Vastgoedontwikkeling: ‘Met de ontwikkeling aan de Teldersweg spelen wij in op de toenemende behoefte aan plaatsen in de wijk, die uitnodigen tot ontmoetingen.’

Samenwerking

Lidl werkt samen met Dura Vermeer Bouw Zuid West om dit project te realiseren. De langdurige samenwerking tussen Metropool Vastgoedontwikkeling, Dura Vermeer en Lidl Nederland maakt deze ontwikkeling mogelijk.

“Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die wij realiseren, staan er voor minimaal 100 jaar en het liefst nog veel langer. Ook bij de realisatie van dit woon- en winkelplein verbinden we onze impact op hoe mensen samenleven met onze impact op de aarde. Iedereen verdient immers een gezonde en duurzame leefomgeving met kansen om te groeien”, aldus David Snelleman, directeur bij Dura Vermeer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.