Vorige
Nieuws

Nieuwe brandweerkazerne opgeleverd aan Brandweer Twente

Eind april is Dura Vermeer Bouw Hengelo gestart met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Glanerbrug, op de hoek van de Heidevlinder en de Gronausestraat. Deze week hebben we de kazerne opgeleverd aan Brandweer Twente. Gerald Geerdink, projectleider kleinschalige utiliteitsbouw bij Dura Vermeer overhandigde de sleutel aan Bas Olbertz , projectleider bij Brandweer Twente voor de nieuwbouw van de kazerne.

De brandweerkazerne op de hoek van de Gronausestraat en de Heidevlinder in Glanerbrug vervangt het huidige onderkomen aan de Tolstraat. Die voldoet niet meer aan de huidige eisen, zowel met betrekking tot het personeel als de ligging.

Een toekomstbestendige kazerne

Deze moderne kazerne is gericht op de toekomst, gebouwd met slimme materialen waardoor de uitstoot van CO2 minimaal is. In de nieuwe kazerne is plaats voor twee tankautospuiten. Ook zijn douche- en kleedruimtes en lokalen voor instructie gerealiseerd. Naast deze nieuwbouw pleegt Dura Vermeer Bouw Hengelo ook het onderhoud aan de kazernes in Twente.

Veiligheid beter gegarandeerd

Door de verhuizing, die binnenkort start, is de veiligheid in het werkgebied beter gegarandeerd. De brandweerkazerne wordt bemand door vrijwilligers die binnen een bepaalde aanrijtijd aanwezig kunnen zijn.

De brandweerkazerne

In Glanerbrug

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!