Vorige
Nieuws

Ontwikkelingsplannen Diepeveen passen in innovatief Rotterdams Makers District

Wonen, werken, horeca én De Huidenclub; dat is de kern van de transformatie van het terrein en het rijksmonumentale pand Diepeveen in Rotterdam. Dudok Groep, sinds november 2018 eigenaar, en ontwikkel- en bouwpartner Dura Vermeer presenteren deze week de plannen op de speciale projectwebsite. “Diepeveen is een heel karakteristiek gebouw op de kop van de Pelgrimsstraat dat iedereen in Rotterdam wel kent. Dudok Groep en Dura Vermeer gaan dit pand en het terrein er omheen ontwikkelen tot een levendig stukje stad en aansluiten bij M4H, het Rotterdamse Makers District”, zegt architect Theo Hauben (diederendirrix architectuur & stedenbouw).

Op het terrein worden 5 woningblokken gebouwd met circa 170 koop- en huurwoningen, variërend van klein, middelgroot tot groot. “Dat maakt deze woningen voor een brede groep mensen interessant”, stelt Rob Langerak ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid West. “Eenpersoonshuishoudens en gezinnen, jonge mensen en ouderen, lagere en hogere inkomensgroepen. De grote raampartijen zorgen voor een wijds uitzicht over Rotterdam en de haven en de omgeving is groen dankzij het park en binnentuinen. Uiteraard is er ook ruimte voor horeca. Deze transformatie past bij de eerdere ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark en de winkelboulevard, eveneens door Dura Vermeer.”

Experimenteel lab De Huidenclub

Het karakteristieke Diepeveen-pand wordt het hoofdkwartier van het experimentele lab De Huidenclub. Hierin willen creatieve ondernemers, collectief en individueel, met buurtbewoners onconventionele oplossingen ontwikkelen voor maatschappelijke en grootstedelijke problemen. En daarmee een inspiratiebron zijn voor Diepeveen zelf, en voor de andere buurten in Rotterdam en andere steden.


Gerben Penning ontwikkelaar bij Dudok Groep: “De naam is ontleend aan de vroegere bestemming van dit industrieterrein: een leerlooierij. Later is het een handelsmaatschappij geworden in ijzerwaren. Zij hebben het mooie kopgebouw ontwikkeld met de naam Diepeveen. De ambities van De Huidenclub passen natuurlijk uitstekend in de gebiedsontwikkelingsvisie van M4H, het Rotterdamse Makers District, het gebied Merwe- Vierhavens dat zich ontwikkelt als innovatief woon-werkmilieu. Ook Diepeveen sluit als gebouw en als terrein met deze ontwikkelingsplannen daarbij aan.”


De ontwikkelingsplannen zijn te vinden op:

www.diepeveen-rotterdam.nl

Makersstraat

Binnentuin

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!