Vorige
Blog

Patrick van 't Hoog: ‘Je voelt je hier snel thuis’

Als Technisch Ontwikkelaar elektrotechniek bij Dura Vermeer heeft Patrick van ‘t Hoog heel verschillende projecten onder handen. Van het circulair verbouwen van de Universiteit van Amsterdam tot de renovatie en uitbreiding van Hoog Catharijne. Hij zet er graag zijn tanden in.

Het is een jaar geleden dat Patrick het team bij Dura Vermeer Techniek kwam versterken. Toch voelt het al langer. Dat is tekenend voor de sfeer in het bedrijf, vindt hij. “Je voelt je hier snel thuis. De collega’s zijn open en behulpzaam. Je merkt dat het een jong bedrijf is. Je collega’s hebben allemaal nog niet zolang geleden in hetzelfde schuitje gezeten als nieuwkomer. Er is saamhorigheid. En omdat er steeds nieuwe collega’s bij komen, heerst er ook een frisse energie.”

Voortdurend verbeteren
Die frisse energie is ook goed merkbaar aan de manier waarop er wordt gewerkt. “Binnen de kaders van projecten heb je ruimte om je werk naar eigen inzicht te doen. Bovendien wordt iedereen aangemoedigd om verbeteringen of optimalisaties van processen voor te stellen. Niet alles is in beton gegoten. We hebben het bijvoorbeeld met elkaar over hoe we onze documenten handiger kunnen indelen op SharePoint. En omdat veiligheid onlosmakelijk verbonden is met onze techniek, zijn we continu bezig met verbeteringen op dat vlak. Je wordt gestimuleerd om na te gaan wat je zelf kunt verbeteren. Zo werk je aan je persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling.”

Integrale aanpak
Wat Patrick goed bevalt bij Dura Vermeer, is de integrale aanpak van projecten. “We denken niet in hokjes, maar hoe we als totale organisatie - dus samen met andere disciplines binnen en buiten Dura Vermeer - meerwaarde kunnen bieden aan de klant. Anders dan in vorige banen merk ik hier veel meer dat het gemeenschappelijk belang voorop staat. Bij zo’n project als de verbouwing en uitbreiding van Hoog Catharijne bijvoorbeeld, werken we samen met de collega’s van Dura Vermeer Bouw. Een leuke uitdaging voor mij, want het wordt een mix van bestaande en nieuwe elektrotechnische installaties. En dat alles in een omgeving die deels volop in gebruik blijft. Met alle risico’s van dien: je wilt niet dat mensen het gebouw worden uitgejaagd omdat wij ergens een foutje met de elektra hebben gemaakt.”

Lange termijn
Toen de baan bij Dura Vermeer op zijn pad kwam, moest Patrick wel even nadenken. Al eerder had hij gewerkt binnen een net gestart bedrijf. Hij heeft er geen spijt van: “Als ik ergens invloed heb op hoe ik wil werken, dan is het hier. Bovendien heeft Dura Vermeer in alles wat zij doet een langetermijnvisie. Waar willen we heen? Voor welke klanten willen we werken? Dat spreekt me aan. We willen ons als één team profileren bij de klant en ons proactief opstellen, zodat we al vroeg in een proces input en advies kunnen leveren. We kunnen de klant beter helpen als we in een bouwteam samen optrekken.”

Plezier
De interessante projecten en de fijne samenwerking met collega’s en opdrachtgevers maken dat Patrick iedere dag weer met plezier aan de slag gaat. “Ik kan me hier vakinhoudelijk nog verder ontwikkelen en als betrokken gesprekspartner meewerken aan succesvolle projecten. Dat geeft veel voldoening. Graag draag ik dan ook bij aan de groei van Dura Vermeer.”

Patrick van t Hoog

Over Patrick
Patrick is 50 jaar, getrouwd en vader van een dochter (21) en zoon (19). Hij woont in Woerden en houdt van wandelen en fietsen. Hij gaat graag naar de Waddeneilanden of de bergen in.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!