Vorige
Nieuws

Plaatsing tijdcapsule markeert start nieuwbouw Europees geneesmiddelen agentschap

Met het plaatsen van een tijdcapsule in een boorgat van een funderingspaal is gistermiddag de start gemarkeerd van de nieuwbouw voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) op de Zuidas in Amsterdam.

Samen met Gea van Craaikamp, plaatsvervangend secretaris generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg plaatste Guido Rasi, directeur van EMA, de tijdcapsule. De tijdcapsule bevat wensen voor de bouw en voor het pand.

In opdracht van de Nederlandse regering laat het Rijksvastgoedbedrijf de nieuwe huisvesting van EMA bouwen. Het EMA-gebouw wordt gebouwd door de Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer, de contractpartner van het Rijksvastgoedbedrijf, is opgericht samen met Heijmans. De funderingswerkzaamheden zijn op 1 mei begonnen, eerder dan aanvankelijk was gepland.

Het EMA-gebouw zal volgens de planning in november 2019 worden opgeleverd. De medewerkers van EMA zullen vanaf uiterlijk april volgend jaar tijdelijk worden gehuisvest in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk. EMA is nu nog gevestigd in Londen.

Toast bij markering start bouwwerkzaamheden EMA-gebouw met Gea Craaikamp (ministerie VWS, derde van links) Roger Mol (RVB, vierde van links), Guido Rasi (EMA, derde van rechts), Eric van der Burg (wethouder gemeente Amsterdam, tweede van rechts) en Ronald Dielwart (Dura Vermeer, eerste van rechts).

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.