Vorige
Nieuws

Pleidooi hoe woningbouwpoductie te versnellen bij bezoek minister De Jonge

Minister De Jonge (Volkshuisvesting) heeft maandag 19 december een bezoek gebracht aan het transformatieproject Elements in Haarlem van Dura Vermeer Bouw Midden West. Hij was er speciaal op bezoek om te horen welke ideeën Dura Vermeer heeft om de woningbouwproductie in ons land te kunnen versnellen.

 

Hechte en creatieve samenwerking

Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur en directeuren Marijke Nas en Edwin de Kuiper van Bouw Midden West waren aanwezig om de bewindsman te ontvangen. Daarbij werd vanuit Dura Vermeer een pleidooi gehouden ‘dat alleen een hechte en creatieve samenwerking tussen publiek en privaat een voorwaarde is om de tand des tijds in langlopende gebiedsontwikkelingen te kunnen doorstaan. Want niemand wil geen project’.

 

Issues

De drie liepen samen met De Jonge over het project in aanbouw waarbij de minister zich liet zich informeren over de ‘issues’ waar Dura Vermeer tegen aanloopt bij langlopende gebiedsontwikkelingen. Marijke Nas: ‘Het oplossen van issues in gebiedsontwikkelingstrajecten kan sneller, om vertraging in voorbereiding en uitvoering te voorkomen.’ In het geval van Elements liep Bouw Midden West onder meer aan tegen vergunningstrajecten, afstemming nutspartijen, geluidsbelasting en logistieke uitdagingen.

 

Ondersteuning

Bij zijn vertrek kreeg de minister een issuepuntenlijst mee van projecten, waar de hele Divisie Bouw en Vastgoed tegenaan loopt. Marijke Nas had ook nog een belangrijk advies voor de minister van Volkshuisvesting: om genoemde issues snel op te lossen en de woningproductie snel te laten verlopen kunnen het aanwijzen van woningbouwversnellers (zogenoemde bouwambassadeurs) en het aanwijzen van versnellingsgebieden goede middelen zijn. Nas tot besluit: ‘Het ondersteunen van de publiek private samenwerking helpt hierbij.’

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.