Vorige
Insight

Podcast 'De Omgevingswet komt naar je toe' | Veiligheid

Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen, zodat het makkelijker is om bouwprojecten te starten. Dat brengt voor Dura Vermeer en de branche de nodige veranderingen met zich mee. Collega’s Nynke Bollen en Klaas van der Kamp zijn daarom een podcast gestart om je mee te nemen in deze ontwikkelingen en veranderingen.   

In deze podcast wordt ingegaan op het thema veiligheid, samen met collega Victor Ramon. Victor is veiligheidsadviseur en vertelt wat de invloed van de Omgevingswet op de veiligheid op en rondom de bouwplaats is. 

Over de Omgevingswet 

De Omgevingswet heeft impact op de manier waarop wij vergunningen gaan aanvragen en betekent een grote verandering in de manier waarop we vergunningen verkrijgen. Dit heeft te maken met de (procedures voor de) vergunningen zelf; de gedachte achter de manier van aanvragen en het nieuwe systeem (DSO) geven nieuwe mogelijkheden maar ook uitdagingen om dit efficient te blijven doen.  

Daarnaast is er in de Omgevingswet een nadrukkelijke rol voor participatie weggelegd en kunnen bouwbedrijven daar een expliciete rol in krijgen. Dit hangt af of zij initiatiefnemer van een nieuwe ontwikkeling zijn en/of in de planvorming betrokken zijn.  

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!