Vorige

Activiteit Omgevings-management

Werkzaamheden project Oranje Loper Amsterdam brug 108 Da Costagracht (1)

Bij Dura Vermeer staat omgevingsmanagement gelijk aan techniek en is het dus een wezenlijk onderdeel van onze projecten. We kijken zowel vanuit een technische invalshoek naar projecten, als door de omgevingsbril. We zijn ons er zeer van bewust dat we als bouwer te gast zijn op een locatie en in een gebied, en vaak ook voor een langere periode. We werken gebiedsgericht met omgevingsmanagers die lokale kennis en ervaring hebben; dit bevordert de integrale benadering binnen een bepaald gebied en zo investeren we in respectvolle en duurzame relaties met opdrachtgevers, omgeving en eindgebruikers. Wij begrijpen de omgeving en de impact van toekomstige werkzaamheden als geen ander en bouwen samen met onze opdrachtgever aan de juiste oplossingen voor opdrachtgever, omgeving en eindgebruikers. Wij willen niet alleen een voorspelbaar en betrouwbaar project, maar ook een tevreden omgeving.

Wij zoeken de verbinding met onze opdrachtgevers omdat we erin geloven dat we meer overeenkomsten hebben dan verschillen. We werken nauw samen met onze partners om in gezamenlijk belang de meeste meerwaarde voor de omgeving en onze klanten te creëren met de minste hinder. Dat maakt ons tot de betrokken bouwer die we zijn. We zijn erop gebrand om de omgeving tijdig de juiste informatie te geven. Minstens even belangrijk vinden we het om te luisteren naar de meningen van belanghebbenden en hen van de informatie te voorzien die zij nodig hebben.

een schat aan ervaring en know how

Als Dura Vermeer vernieuwen we ons steeds. We kijken daarbij niet alleen naar nieuwe bouwmethodes, maar willen ook vooroplopen als het gaat om innovatieve kansen en ontwikkelingen in de markt. Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden infrastructuur in de meest complexe omgevingen in Nederland. Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. Het omvat niet alleen het gebruik van bestaande digitale tools, maar ook de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, het slim inzetten van big data en het investeren in de digitale bekwaamheid van teamleden. Een onmisbaar instrument om efficiënter en effectiever om te gaan met de complexiteit van projecten en hun omgeving. Dit vergt dus niet alleen wat van ons als organisatie, maar zeker ook van de omgeving. Ga er maar aan staan als je maanden, al dan niet jaren, overlast gaat ervaren bij de realisatie van zo’n complex project.

We hebben een grote diversiteit aan omgevingsmanagers, -adviseurs en specialisten in het team. De meesten zijn technisch georiënteerd, maar ook vanuit een relationele en communicatieve insteek, waarbij ieder individu een specialist is op eigen vakgebied. Samen hebben we een schat aan kennis en ervaring.

veiligheid, ook rondom scholen

Waarom mag je niet zomaar een bouwplaats op? Moet je altijd luisteren naar een verkeersregelaar? En wat is er dode hoek precies? In de videoserie #VeiligRondDeBouw gaat Joshua bij verschillende bouwplaatsen van Dura Vermeer op zoek naar de antwoorden.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Dode hoek
Verkeersregelaars
Bouwverkeer
Trams

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Somia Marchouch

Vakgroepmanager Omgevingsmanagement Regio Heel Nederland
Somia Marchouch

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.