Vorige
Nieuws

Podcast: welke houtbouwmethoden zijn er?

Welke houtbouwmethoden zijn er? En wat is het verschil? Hoe kies je de beste houten constructie en waar zijn nog oplossingen te bedenken? 

Luister de aflevering hier terug

In deze aflevering van HoutbouwCast, een initiatief van Het Houtblad en in samenwerking met de Nederlandse Brancheorganisatie voor Timmerfabrikanten (NBvT) en HoutbouwersNL, kijkt presentator Jan-Maurits Schouten samen met Ruben Raadschelders, manager Duurzaamheid bij Dura Vermeer Bouw Midden West en Niels Castelein, houtconstructeur bij Sweco, naar de verschillende houtbouwmethoden en het verschil er tussen. CLT, HSB, 2D. 3D, houtenskeletten en betonnen kernen. Hoe kies je de beste houten constructie en waar zijn nog oplossingen te bedenken?

Op naar Net Zero

Onze ambitie is helder: we gaan naar Net Zero. In 2030 moet onze CO2-uitstoot gehalveerd zijn. En per 2050 realiseren we minimaal 90% CO2-reductie, en compenseren we de rest. Hoe? Door onder andere te bouwen in hout. In de HoutbouwCast vertelt Ruben meer over de inbedding van bouwen in hout in onze organisatie, samenwerking met partners en lessen die we hebben geleerd met de bouw van het regiokantoor Alliander Westpoort, dat vorig jaar de Nationale Houtbouwprijs won. 

HoutbouwCast

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.