Vorige
Nieuws

Regiokantoor Alliander in Amsterdam Westpoort wint de Nationale Houtbouwprijs

Afgelopen week reikte Het Houtblad de prijs voor Beste Houten Gebouw van Nederland uit. Regiokantoor Alliander in Amsterdam Westpoort wint de Nationale Houtbouwprijs. Een glansrijke overwinning voor duurzaamheid! In de houtconstructie van het kantoor- en opleidingengebouw van Alliander is maar liefst 1.195 ton CO₂ opgeslagen. De hybride constructie bestaat uit houten kolommen en liggers in gelamineerd hout, houten kanaalplaatvloeren, een prefab betonnen kern en staal als verbinding tussen de houten elementen. Het kantoorgebouw is zowel functioneel als gezond om in te werken. 

De vakjury noemt het kantoorgebouw, naar ontwerp architectenbureau De Zwarte Hond, gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Midden West, iconisch. "Het is op dit moment met zijn zeven verdiepingen het hoogste houten kantoorgebouw van Nederland. Vooral de technische vondsten charmeerden de jury. In samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam werd een manier bedacht om de gelamineerde liggers, geleverd door LTS, met zo min mogelijk zaakverlies op de gelamineerde kolommen te plaatsen. En er werd op een ingenieuze manier van de vloerelement van Lignatur gebruik gemaakt om de installaties netjes langs het plafond te leggen", aldus de vakjury.

Bouwen met hout is dé manier om op een duurzame en gezonde manier met onze projecten de toekomst tegemoet te gaan. Zo tellen we op naar nul uitstoot!

Meer over project Alliander Westpoort
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.