Vorige
Nieuws

Stap voor stap houten woningen

De liefde voor hout zit in onze natuur. Als gebiedsontwikkelaar kunnen wij bij Dura Vermeer, blijvend waarde toevoegen aan een gezondere, duurzame leefomgeving voor iedereen. In Vlaardingen bouwen we echt aan de toekomst, daar ontwikkelen we huizen van hout. We werken dit concept stap voor stap uit. We staan nu op het punt dat de houten elementen op de bouwplaats worden gemonteerd. Dat willen we met eigen ogen zien!  

Het gaat nu echt gebeuren, we gaan het echte hout zien op de bouwplaats! De 12 woningen binnen het circulaire woningbouwconcept in De Nieuwe Vogelbuurt krijgen houten casco’s, houten gevels, wanden, vloeren en vegetatiedaken. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe kies je de juiste partners? Vlogger Joshua neemt ons mee naar de bouwplaats. In de vorige vlog liet collega Michiel de Roo het BIM-model zien, waarin je zag hoe de switch van beton naar hout gemaakt wordt. Wat toen is bedacht, wordt nu werkelijkheid. Stap voor stap werken we het circulaire woningbouwconcept uit zodat wonen in een hout woning mogelijk wordt voor iedereen. 

Collega’s Henrico Klem en Stefan den Hertog vertellen ons in deze vlog hoe het in de praktijk in z’n werk gaat en hoe je bij een dergelijk vernieuwend project als dit, de juiste partners kiest.  

Circulair woningbouwconcept 

Dura Vermeer zet in Vlaardingen de eerste stappen naar een circulair woningbouwconcept met acht woningen gebouwd met een houten casco. Dit jaar nog worden deze woningen opgeleverd. In de volgende fase krijgen twaalf woningen een houten casco, een houten gevel en een vegetatiedak. Deze houten elementen komen kant en klaar aan op de bouwplaats waardoor de bouwtijd aanzienlijk wordt verkort ten opzichte van traditionele bouw.    

 

Lees meer over dit project

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!