Vorige
De Zangvogel

Vlieg je toekomst tegemoet

Vlaardingen
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt, het kan in nieuwbouwwijk De Zangvogel in Vlaardingen. De Zangvogel is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling bestaande uit meerdere fases.

De eerste fase van De Zangvogel is succesvol verkocht en ook alle woningen van fase 2 bestaande uit 35 ruime eengezinswoningen zijn verkocht. Vanaf het najaar 2020/begin 2021 gaan we in verkoop met alweer fase drie van De Zangvogel. 

CIRCULAIR WONINGBOUWCONCEPT

Met De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulair woningbouwconcept met als ultiem doel een gezonder en groener Nederland. Op dit project in Vlaardingen wordt onze droom werkelijkheid. 8 van de 35 woningen worden gebouwd met een houten casco.

Klimaatverandering en het steeds schaarser worden van grondstoffen zijn een urgent probleem dat moet worden aangepakt. Dura Vermeer vindt dat de bouwsector de komende jaren een flinke slag moet maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden. Waar beton en andere steenachtige materialen traditioneel zijn in de bouw, realiseren steeds meer partijen zich dat deze een te hoge belasting geven op het milieu en dat het tijd is om dit anders aan te pakken, stelt het bedrijf. 'We gaan ons standaard woningbouwconcept daarom nu écht verduurzamen. Dat doen we stap voor stap met materialen en producten die herbruikbaar en losmaakbaar zijn met een CO2-reductie als gevolg. We gaan voor de eerste circulaire woningen die betaalbaar, haalbaar en op te schalen zijn.

Dit idee is ingezonden voor de Dura Vermeer Innovatieprijs en dit is uiteindelijk ook de versneller achter dit project geweest. Op het project de Zangvogel in Vlaardingen worden nu de eerste acht pilot woningen volgens dit concept gerealiseerd. Tijd om het team te spreken.

 

Ondertussen continueren we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor de overige materialen. We kijken continue naar de volgende stappen. Met als uiteindelijk doel om als eerste een standaard circulair woningbouwconcept neer te zetten. En dat is uniek. 

De Zangvogel in vogelvlucht

de circulaire woningen met houten casco uit fase 2

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.