Vorige
De Zangvogel

Vlieg je toekomst tegemoet

Vlaardingen
Bouw & Vastgoed

Wonen in een groene en kindvriendelijke buurt, het kan in nieuwbouwwijk De Zangvogel in Vlaardingen. De Zangvogel is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling bestaande uit meerdere fases.

De eerste fase van De Zangvogel is succesvol verkocht en ook alle woningen van fase 2 bestaande uit 35 ruime eengezinswoningen zijn verkocht. Vanaf het najaar 2020/begin 2021 gaan we in verkoop met alweer fase drie van De Zangvogel. 

CIRCULAIR WONINGBOUWCONCEPT

Met De Zangvogel in Vlaardingen zetten we de eerste stappen naar een circulair woningbouw concept met als ultiem doel een gezonder en groener Nederland. Op dit project wordt onze droom werkelijkheid. 8 van de 35 woningen worden gebouwd met een houten casco.

Bij Dura Vermeer vinden we dat de bouwsector een flinke slag moet maken in het gebruik van duurzame materialen en bouwmethoden. We realiseren ons dat de traditionele manier van bouwen een te hoge belasting vormt op het milieu en het tijd is om dit anders aan te pakken. We gaan ons standaard woningbouwconcept verduurzamen. Dat doen we stap voor stap met materialen en producten die herbruikbaar en losmaakbaar zijn met een CO2-reductie als gevolg. We gaan voor de eerste circulaire woningen die betaalbaar, haalbaar en op te schalen zijn.


We vervangen bij deze 8 nieuwe woningen het beton voor hout; door deze verandering kunnen we al grote impact maken. Door het beton in de constructie te vervangen, verlagen we onze CO2-uitstoot en verbeteren we onze footprint. Ondertussen continueren we onze zoektocht naar circulaire oplossingen voor de overige materialen. We kijken continue naar de volgende stappen. Met als uiteindelijk doel om als eerste een standaard circulair woningbouwconcept neer te zetten. En dat is uniek. 

De Zangvogel in vogelvlucht

de circulaire woningen met houten casco uit fase 2

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.