Vorige
Nieuws

Start bouw Eiland van Oegstgeest in Oegstgeest aan de Rijn

Wonen pal aan het water van de Oude Rijn of een eigen boot aangemeerd in de Binnenrijn. Het moment komt steeds dichterbij voor de kopers van de woningen op Eiland van Oegstgeest in Oegstgeest aan de Rijn. Maandag 22 november gaf wethouder Peter Glasbeek, samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Dura Vermeer het startsein voor de bouw van de 51 villa's in statige jarentwintigarchitectuur.

Wethouder Glasbeek van de gemeente Oegstgeest aan de Rijn: "De 11 vrijstaande villa's en 40 geschakelde villa's zijn een verrijking van de gehele gebiedsontwikkeling, waar we een diverse nieuwe wijk realiseren."

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD: "De duurzame woningen liggen in een groene omgeving en pal aan het water. Dat maakt het Eiland van Oegstgeest een klimaatbestendige buurt binnen de grotere gebiedsontwikkeling waar we inmiddels bijna 1150 woningen gerealiseerd hebben."

Bart van Dijk, directeur bij Dura Vermeer: "We zien het eiland vorm krijgen en zijn er trots op dat we een nieuw stukje Oegstgeest aan de Rijn, in prettige samenwerking met BPD, voor onze kopers kunnen verwezenlijken."


Over Oegstgeest aan de Rijn

Het ‘waterstadje' Oegstgeest aan de Rijn heeft groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen, sfeervolle pleinen en veel variatie in bebouwing. ZVA Architecten heeft het ontwerp voor het Eiland van Oegstgeest in hoofvormen laten aansluiten op de naastgelegen buurt Parksingel. Het Eiland van Oegstgeest onderscheid zich door grijstinten, hout, witte kozijnen, lichte gevels en zwarte daken die passen bij het water en groen.

De vele singels in het plan, die in open verbinding staan met de Oude Rijn, worden letterlijk overbrugd. In de wijk zijn en komen de nodige voorzieningen. Naast de brede basisschool ‘Het DOK' is er een kinderopvang, muziekschool en een kunstenaarsvereniging. In het winkelcentrum bij de entree van de wijk zijn onder andere supermarkt Jumbo en dagwinkels zoals een traiteur, een bakker en een visboer gevestigd.

Meer informatie:

 

www.oegstgeestaanderijn.nl

www.eilandvanoegstgeest.nl

Het ‘waterstadje' Oegstgeest aan de Rijn heeft groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen, sfeervolle pleinen en veel variatie in bebouwing

51 villa's in statige jarentwintigarchitectuur

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!