Vorige
Nieuws

Start modernisering treinbeveiliging Havenspoorlijn

Vervanging Treindetectie Havenspoorlijn

Dura Vermeer is verheugd aan te kondigen dat we de werkzaamheden voor de modernisering van het treinbeveiligingssysteem langs de Havenspoorlijn in de Rotterdamse haven, in samenwerking met ProRail, mogen gaan uitvoeren. Dit omvat een vervanging van het JADE-systeem door het Az LM assentelsysteem om zo de treindetectie toekomstbestendig te maken. Het contract betreft perceel 3 ter hoogte van Europoort, Botlek en Pernis van in totaal 2 contracten die in uitvoering gaan.  

De Havenspoorlijn, die loopt van Barendrecht Vork tot en met de Yangtzehaven Noord op de Tweede Maasvlakte, speelt een cruciale rol in het transportnetwerk van de haven. De modernisering van de treinbeveiliging is een belangrijke stap in het verbeteren van de efficiëntie en betrouwbaarheid van dit netwerk. 

De werkzaamheden op het traject starten in mei 2024 en worden naar verwachting afgerond in december 2026. Het project omvat in scope de vernieuwing van 30 km aan kabeltracés, aanpassingen aan relaishuizen en de plaatsing van nieuwe assentellers. Om de impact op de dagelijkse operaties te minimaliseren, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd in vier indienstellingstappen en met tien treinvrije periodes. 

Samen werken we aan een efficiënter en betrouwbaarder spoorsysteem voor de toekomst!

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!