Vorige
Nieuws

Startschot voor de komst van 193 middensegment-huurwoningen in Rotterdamse Grote Beer

In Rotterdam bestaat een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Tijdens de Provada in de RAI zijn vandaag twee contracten ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van 193 nieuwe woningen in de Alexanderknoop, het gebied rondom ov-knooppunt Rotterdam-Alexander. De handtekeningen werden gezet door Pieter Knauff (Vesteda), Jos Melchers (Stadsontwikkeling Rotterdam) en David Snelleman (Dura Vermeer). Met de ondertekening verkoopt de gemeente Rotterdam de grond aan Dura Vermeer; Vesteda tekende met Dura Vermeer een contract voor de acquisitie van 193 huurwoningen.

 

Wonen met plezier

De bouwlocatie is een braakliggend terrein op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg. Het appartementencomplex Grote Beer ligt straks naast de ‘winkelbrug’ met de letters Alexandrium. Deze locatie is ideaal om te wonen; naast NS-station Rotterdam-Alexander en met alle voorzieningen in de buurt. Het is de verwachting dat de bouw van de woontoren nog dit jaar van start kan gaan.

 

Grote Beer

In het appartementencomplex Grote Beer realiseert Dura Vermeer voor Vesteda twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2. Het complex met 21 woonlagen wordt 68 meter hoog en is bijna energieneutraal en volledig aardgasloos. Er zijn verschillende daktuinen voor bewoners en op straatniveau is ruimte voor winkels en andere commerciële functies. Bij de realisatie past Dura Vermeer een ‘prefab-all-the way’-bouwtechniek toe. Naast prefab-casco’s en gevels worden badkamers en toiletten ook prefab aangeleverd en gemonteerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en is er minder overlast voor de omgeving en omwonenden. De appartementen worden door Vesteda verhuurd in het middenhuursegment.

Grote Beer

193 middensegment-huurwoningen in Rotterdam

Met de ondertekening verkoopt de gemeente Rotterdam de grond aan Dura Vermeer; Vesteda tekende met Dura Vermeer een contract voor de acquisitie van 193 huurwoningen.  

Actieplan Middenhuur

In 2019 stelde de Rotterdamse gemeenteraad het Actieplan Middenhuur vast. Het actieplan is bedoeld om de komende tien jaar minimaal 8.000 nieuwe huurwoningen te bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Hierdoor kunnen deze Rotterdammers in de stad blijven wonen. De ontwikkeling en realisatie van appartementencomplex Grote Beer is hiermee een direct antwoord op het actieplan en tevens het eerste ‘unsolicited proposal’ dat in een uitstekende en voortvarende samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, Dura Vermeer en Vesteda tot stand wordt gebracht.

 

Impuls Alexanderknoop

Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten. De Alexanderknoop is één van deze beoogde stadsharten. De Alexanderknoop wordt een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties en een fijne plek om te wonen in een groene en klimaatbestendige omgeving. Met appartementencomplex Grote Beer geven de gemeente Rotterdam, Dura Vermeer en Vesteda een stevige impuls aan de ontwikkeling van de Alexanderknoop.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!