Vorige
Nieuws

Stichting Eigen Bouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo ondertekenen voor 86 huurappartementen Rubensstraat in Deventer

Op het braakliggende terrein tussen de Hobbemastraat, Rubensstraat, Ruysdaelstraat en Nicolaas Maesstraat in de wijk Zandweerd gaat de ontwikkelende bouwer aan de slag met de bouw van 86 duurzame appartementen met 2 slaapkamers in de vrije sector huur. Vandaag vond de contractondertekening plaats tussen Stichting Eigen Bouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo.

De impressie van de Rubenstraat

Ondertekening door het team

Een geheel eigen architectuur, omringd door bomen

Namens Stichting Eigen Bouw tekende Aerdt Nijland, directeur-bestuurder, samen met Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het plangebied ligt langs de IJssel en een groot aantal appartementen krijgt ook zicht op de IJssel. Architectonische accenten als glazen gevels, banden en metselwerkverbanden zorgen voor een geheel eigen architectuur en samenhang.

Natuurinclusief, praktisch en doelgericht

Koert Terhürne: “De grootste focus lag voor ons als ontwikkelende bouwer op het natuur inclusieve ontwerp en een community building. Zo is de overgangsruimte tussen de drie gebouwen voor een deel ingericht als een collectieve tuin met zoveel mogelijk diversiteit en beplanting, welke aansluit bij het groene karakter van de Rubensstraat; een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk en de stad.”

In het ontwerp is praktisch en doelgericht gekeken naar elementen die waarde toevoegen, ontworpen vanuit verhuurbaarheid en functionele indeelbaarheid. Zo wordt het een compacte bouw in combinatie met een afgewogen installatieconcept met PV-panelen. De appartementen worden gasloos, middels het Slimme Warmtenet Zandweerd wordt restwarmte van de rioolwaterzuivering gebruikt om te verwarmen.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.