Vorige
Nieuws

Thomas à Kempisplantsoen in Utrecht: bouwen aan verbinding

Woningbouwcorporaties Woonin en Portaal werken samen aan de vernieuwing van het Thomas à Kempisplantsoen in Utrecht. Het plan is om deze verouderde woonwijk opnieuw te bouwen en te verbinden met de wijk Nieuw Engeland. Onlangs werd de overeenkomst voor de nieuwbouw ondertekend. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West gaat voor de corporaties twee woongebouwen realiseren met 360 duurzame huurwoningen.

Verbinding

Het ontwerp is samen met de buurt tot stand gekomen en uitgewerkt door M3H architecten en Flux landscape architecture. Er komen twee woongebouwen, één gebouw van Woonin en één gebouw van Portaal, met een mix aan woningtypen in de sociale en middenhuur. De openbare ruimte krijgt een andere inrichting met meer groen die verbinding legt tussen de woongebouwen. Zo ontstaat er ruimte voor ontmoeting en recreatie. Daarmee wordt het Thomas à Kempisplantsoen een omgeving goed voor de mensen die er gaan wonen, de gemeenschap die zij vormen en de omgeving waar zij deel van uitmaken.

De drukke verkeersweg Thomas à Kempisweg in Utrecht verandert met dit plan naar een groene omgeving

Het park vloeit tussen de organisch gevormde gebouwen door

Sloop THAK-plantsoen gefaseerd van start

De bouwhekken zijn rondom de sterk verouderde woningen langs het fietspad en het Thomas à Kempisplantsoen geplaatst en de eerste woningen worden gesloopt. Woonin en Portaal slopen afzonderlijk van elkaar. Woonin is gestart en Portaal start na september met de sloop van de laatste twee gebouwen. De verwachting is dat Dura Vermeer Bouw Midden West in het najaar van 2025 gaat starten met de bouw.

Het wordt een mix aan woningtypen, waar jong en oud fijn samen kan wonen

De woongebouwen worden circulair en BENG gebouwd. Daarnaast worden natuurinclusieve en klimaatadaptieve maatregelen toegepast

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Raimond Rozeboom

Titulair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Raimond Rozeboom