Vorige
Nieuws

Toekomstbestendige, gasloze nul-op-de-meter woningen in Goudse nieuwbouwwijk Westergouwe

De nieuwe Goudse woonwijk Westergouwe is vanaf 2019 86 toekomstbestendige Nul-op-de-Meter woningen (NOM -woningen) rijker. Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt deze nieuwe duurzame huizen. De woningen wekken alle benodigde energie zelf op en zijn niet aangesloten op het gasnet. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, goede isolatie en ventilatiesystemen. De verkoop start in het tweede kwartaal van 2018.

De bouw van deze NOM-woningen is een doorbraak voor ‘gasloos bouwen in Gouda’ en onderstreept de duurzaamheidsambities van het gemeentebestuur van Gouda. Dura Vermeer heeft al veel ervaring opgedaan met de verkoop en bouw van NOM-woningen, zoals in Rijswijk Buiten. Ondanks de extra investeringen in duurzame materialen en slimme installaties, kunnen de woonlasten voor de koper lager uitvallen door de veel lagere energielasten.

SOCIAL RETURN

Voor de bouw van de woningen zijn er goede afspraken gemaakt met de gemeente over social return. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt ruimte gemaakt door het realiseren van (laaggeschoolde) arbeidsplaatsen, leerwerkplaatsen en stageplaatsen. De doelgroep bestaat onder andere uit werkzoekenden uit de Participatiewet, IOAW en IOAZ, WW (die 1 jaar of langer een WW-uitkering ontvangen) en BBL-stagiairs.

GRONDUITGIFTE-OVEREENKOMST

Om de bouw mogelijk te maken heeft de gemeente Gouda een gronduitgifte-overeenkomst gesloten met Dura Vermeer Bouw Zuid West. De woningen komen in het Tuinen gebied van Westergouwe. De planning is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2018 in de verkoop gaan en de bouw eind 2018 gaat starten.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.