Vorige
Nieuws

Unilever Global Foods Innovation Centre Wageningen wint internationale Breeam awards

Het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen heeft vandaag in Londen twee prestigieuze BREEAM awards - de internationale prijs voor duurzaam bouwen - in de wacht gesleept, samen met het team van Dura Vermeer. Naast de Global Design Award in de categorie commercial projects ontving Unilever ook de Global Public Award, gekozen door het publiek.

Het innovatieve en duurzame project van Unilever en Dura Vermeer is door een deskundige jury gekozen uit wereldwijde projecten die allen uitblinken in duurzaamheidsprestatie en innovatie en zijn gecertificeerd met het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen in de wereld: BREEAM.

DE JURY BEOORDELING

Het nieuwe pand werd door de jury geroemd om het totaalpakket aan duurzame maatregelen, waar het gehele projectteam van begin tot eind bij betrokken was. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de thema’s gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit, wat ook resulteerde in een Outstanding ontwerpcertificaat. Naast bovengenoemde thema’s was de jury erg te spreken over de inspirerende werkruimtes en de open uitstraling die uitnodigt tot innovatie. Het gebouw wordt gezien als een state of the art faciliteit voor gezondere en duurzame voedingsinnovaties en viel ook bij het publiek goed. Het behaalde de meeste stemmen in de categorie Your BREEAM Award, wat resulteerde in de tweede prijs van de avond.

EEN VAN DE MEEST DUURZAME GEBOUWEN TER WERELD

Met een score van boven de 90% is het Global Foods Innovation Centre het meest duurzame ontwerp in deze gebouwcategorie. Het gebouw van Unilever wordt gebouwd op de campus in Wageningen en is een van de meest duurzame multifunctionele gebouwen ter wereld. Het team van Dura Vermeer is in 2017 samen met Paul de Ruiter Architects en overige partners*) geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van dit unieke pand. Unilever koos voor deze partijen vanwege de visie op het bouwproces, het ontwerp en de innovatieve elementen.

Patrick Kip, projectleider Dura Vermeer Bouw Hengelo: “De manier van samenwerken met Unilever en onze partners heeft ervoor gezorgd dat we dit indrukwekkende gebouw zo hebben kunnen ontwerpen en bouwen. We zijn die uitdaging vanaf het allereerste begin echt samen aangegaan en met succes!”

Serpil Tascioglu, projectleider Unilever: “Voor Unilever was de combinatie van toegankelijkheid voor de partners waarmee wij samenwerken en de allerhoogste duurzaamheidscriteria van cruciaal belang. We wilden een pand dat gebouwd werd met de meest duurzame materialen en dat in het gebruik een zo laag mogelijke impact op het milieu had. Wij zijn heel trots op de erkenning door BREEAM en we kijken ernaar uit om in het najaar van dit jaar de deuren van het pand officieel te kunnen openen”.

BREEAM-NL OUTSTANDING

Het state of the art gebouw, ontworpen in samenwerking met Paul de Ruiter Architects, zorgt voor optimale interactie en kennisuitwisseling tussen Unilever en de Wageningen University & Research (WUR). Eerder certificeerde de Dutch Green Building Council de ontwerpfase met de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het BREEAM-NL Outstanding certificaat.

INNOVATION & EXPERIENCE

Het Unilever Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte volumes plaats. Onder het gehele pand is een parkeergarage gesitueerd die voor zowel de medewerkers van Unilever als voor de Wageningen University & Research toegankelijk is.

*) Partners: DWA, Lucassen bouwconstructies, Hollander Techniek, Arcadis, Dr Heinekamp, MAT25, D&S Process Solutions, DGMR en interieurarchitect Fokkema en Partners.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.