Vorige
Nieuws

Verder bouwen aan de noordzijde van het IJ

Beeld: Absent Matter

De start bouw van nieuwbouwproject De Jakoba is op vrijdag 23 oktober gevierdDura Vermeer Bouw Midden West bouwt dit bijzondere nieuwbouwproject in opdracht van samenwerkingspartner Ymere.  

De Jakoba bestaat uit 135 sociale huurwoningen, 2 bedrijfsruimtes en een ruimte voor de wijkbeheerder van Ymere. Het wordt een opvallende verschijning naar ontwerp van architectenbureau Studioninedots dat past bij het aantrekkelijke imago van Overhoeks. Binnen dit project staan twee pijlers centraal: korte bouwtijd en een efficiënte bouwplaats. Zo is de keuze voor de vloeren gemaakt in relatie tot de capaciteit van de torenkraan en de keuze voor het prefab gevelsysteem omwille van de bouwsnelheid. Hiermee kunnen nieuwe bewoners snel hun intrek maken en prachtig én betaalbaar wonen.  

Overhoeks is een nieuwe stadswijk aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Hier wordt volop gebouwd en het heeft alles in zich om een bruisend stadsdeel te worden. Dura Vermeer Bouw Midden West draagt hier al jaren actief aan bij. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.