Vorige
Nieuws

Vijf jaar succesvol gasloos bouwen in Rijkswijkbuiten

RijswijkBuiten is de duurzaamste wijk van Nederland. Vijf jaar geleden zijn we officieel van start gegaan met de realisatie van deze bijzondere wijk en dat werd deze week feestelijk gevierd met alle betrokken partijen in het RijswijkBuiten Bouwcafé.

Met een speech en terugblik door Jan Brugman (directeur Programmabureau RijswijkBuiten), wethouder Ronald van der Meij (Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken) en Hoogleraar Friso de Zeeuw (hoogleraar emeritus TU Delft en een van de grondleggers van RijswijkBuiten) werd er geproost op de samenwerkingen en het succes van RijswijkBuiten.

Op 3 april 2013 heeft toenmalig minister Blok de eerste paal geslagen. En dat was tevens de eerste paal voor deelproject De Tuinen van Sion fase 1. Op 7 april a.s. hebben we alweer de preview voor fase 13 en blijven we in RijswijkBuiten volop in ontwikkeling.

Nu zijn we 5 jaar verder, met 5 jaar succesvol gasloos bouwen. Hiermee is RijswijkBuiten niet alleen een prachtig gasloos nieuw stadsdeel van Rijswijk geworden, maar staat de wijk ook landelijk op de kaart als voorbeeld voor diverse andere nieuwbouwlocaties in Nederland.

We zetten de feiten even op een rij.
In 5 jaar tijd zijn er circa:

  • 1200 woningen verkocht en verhuurd
  • 900 volledig gasloze woningen gerealiseerd
  • Daarvan zijn er 500 woningen door Dura Vermeer gerealiseerd
  • Inmiddels 2250 mensen woonachtig in RijswijkBuiten
  • En 200 baby’s geboren

RijswijkBuiten is nog niet klaar. Er staan immers nog meer dan 2000 woningen op het programma waarin ook Dura Vermeer een aandeel heeft, maar: RijswijkBuiten is nu al klaar voor de toekomst.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.