Vorige
Nieuws

Weer een stap dichterbij een nieuw woongebied in Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer en de ontwikkelcombinatie AM, Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V en Synchroon hebben hun handtekeningen gezet onder de reserveringsovereenkomst. Met deze ondertekening hebben de partijen afgesproken om de komende 1,5 jaar te werken aan een stedenbouwkundig en inrichtingsplan voor het gebied Kwadrant B&F.

Wethouder Marc Rosier: 'De gemeente en de ontwikkelcombinatie maken hiermee gezamenlijk een mooie stap voorwaarts in de transformatie van het voormalige volkstuinencomplex (Kwadrant B&F) naar een groene en parkachtige woonomgeving onder de naam Edisonpark.’

Marc Rosier (wethouder Stedelijke ontwikkeling), David Snelleman (Directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West) Tobias Verhoeven (Directeur Synchroon), Annemarie Jol (Adjuct-directeur AM ZuidwestSynchroon)

De woningvoorraad wordt aangevuld met ongeveer 536 woningen, waaronder zowel sociale huurwoningen als ook vrije sector huur- en koopwoningen. Bovendien is er rekening gehouden met een kleinschalige voorziening voor zorgwoningen. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Er zijn zo’n 700 woningen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen. Zoetermeer wil de komende 10 tot 15 jaar 10.000 woningen realiseren. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!