Vorige
Nieuws

Wonen, studeren en ontmoeten in nieuwbouw Costerweg Wageningen

Foto v.l.n.r.:  Nico Stunnenberg MBA (Projectontwikkelaar van Idealis), Bart van As (Directeur-bestuurder van Idealis), Edwin de Kuiper (Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West) en Mike Drupsteen (Projectleider Dura Vermeer Bouw Midden West)

Vanaf 25 maart kunnen 264 studenten van het nieuwbouwcomplex aan de Costerweg in Wageningen de sleutel van hun nieuwe kamer ophalen. Het complex bestaat uit drie panden met hoogwaardige faciliteiten, waar studenten zelfstandig of met elkaar wonen. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West heeft in nauwe samenwerking met studentenhuisvester Idealis het pand ontwikkeld.

“Ik ben ontzettend trots op het mooie complex dat wij in prettige samenwerking met Dura Vermeer hebben neergezet. Ik kijk er naar uit om de bedrijvigheid in het pand te zien als de studenten straks hun intrek hebben genomen,” aldus Bart van As, directeur-bestuurder van Idealis.

“Wij zijn verheugd dat wij als Dura Vermeer Bouw Midden West deze duurzame woonlocatie aan Idealis opleveren, zo bieden we de studenten een fijne plek om te wonen, studeren en ontspannen te midden van een groene vlindertuin, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West

Veel belangstelling voor de kamers

De 144 zelfstandige studentenwoningen liggen in een gebouw van acht bouwlagen met lift. In de 12 groepswoningen is ruimte voor 120 studenten die samen een woonkeuken, toilet en badkamer delen. “We zijn blij om te zien dat deze toevoeging aan ons aanbod, aansluit bij de wensen van de student. Nagenoeg alle kamers zijn al verhuurd, er is volop animo. We zien zelfs dat er meer mensen reageren dan in andere jaren. De oplevering van dit gebouw draagt ook bij aan het realiseren van onze doelstelling: dat alle eerstejaars die bij ROOM ingeschreven staan voor een kamer in Wageningen of Ede, vóór 1 mei van het betreffende studiejaar een kamer hebben,” geeft Bart van As aan.

 

Aangeboden ontmoetingsbankje "Een goed gesprek begint hier"

Zicht vanaf de binnenplaats op de vlindertuin en het woongebouw

Duurzaamheid en ontmoeting

Complex Costerweg past in de lijn van het nieuwe ondernemingsplan van Idealis. Daarin staat een ‘andere kwaliteit voor een andere toekomst’ centraal. Zo waren duurzaamheid en ontmoeting belangrijke uitgangspunten bij de bouw. Ook is er een collectieve warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem en liggen er zonnepanelen op de daken om elektriciteit op te wekken. Daarnaast zijn er twee ontmoetingsruimten gerealiseerd. In deze ontmoetingsruimte in de plint kunnen studenten met elkaar afspreken in een lichte en groene omgeving. Ook kunnen studenten elkaar treffen op de betonnen traptreden aan de randen van, en ook in, de vlindertuin. Zo is de Costerweg een inspirerende ontmoetingsplek, waar studenten hun creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen.

“Studenten hebben hier alle ruimte om zich te ontplooien en zowel met elkaar als de omgeving te verbinden, zodat er een levendige community kan ontstaan. Daarnaast is de woonlocatie zonder constructieve wijzigingen aan te passen naar veranderende behoeften. Samen met de duurzame voorzieningen maakt dit Costerweg 65 maximaal toekomstbestendig”, aldus Marijke Nas.

Bij de ontwikkeling van het pand is veel rekening gehouden met de omwonenden. “We zijn blij dat wij in goed overleg met hen tot dit mooie resultaat zijn gekomen,” geeft Bart van As aan.

Het team van Dura Vermeer Bouw Midden West heeft een houten bankje aangeboden aan Idealis met de tekst "Een goed gesprek begint hier". Het bankje is staat symbool waar Costerweg ook voor staat: ontmoeten en inspireren. Zowel onderling tussen de studenten als met de omwonenden.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.