Vorige
AkzoNobel

Kreeg haar eigen expositieruimte

Akzonobel aan de Zuidas

Amsterdam
02-2013 - 12-2015
Bedrijfsleven
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Aan de Beethovenstraat op de Amsterdamse Zuidas heeft AkzoNobel zich gevestigd met haar nieuwe mondiale hoofdkantoor. AkzoNobel is ‘s werelds grootste verf en coatings onderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën.

DUURZAAM

Het duurzame mondiale hoofdkantoor van 18.000 m² ligt op een mooie locatie naast het Beatrixpark nabij NS station Zuid. Bijzonder aan het pand is de klimaatgevel die op een slimme manier gebruikmaakt van daglicht, zonnewarmte en luchtverversing om het binnenklimaat te beheersen. Daarnaast is het hele dak bedekt met PV-cellen.

AKZONOBEL

AkzoNobel voorziet industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor klanten. Bekende merknamen zijn Flexa, Dulux en Sikkens. Het bedrijf heeft een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Naast de gevestigde concerndirectie betrekt ook het management van de Nederlandse bedrijfsonderdelen het nieuwe pand. In totaal komen er 600 mensen in het pand te werken. AkzoNobel heeft op de begane grond haar eigen museum ingericht. De permanente expositie zal voor iedereen toegankelijk worden.

Bekijk de case study van AkzoNobel en het BREEAM ontwerpcertificaat.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.