Vorige
Herinrichting centrum van Losser

Twents dorp op de schop

Samen verbinden verbetert

Losser
2018 - 2020
Bouwteam
Gemeente
Infra

In het centrum van Losser zijn de Gronausestraat Noord, Brinkstraat en Langenkamp heringericht om de aantrekkingskracht, identiteit en toekomstbestendigheid van het dorpscentrum te versterken. Het eerste deel van het centrum Losser is 29 januari officieel opgeleverd. Dura Vermeer zit samen met de gemeente Losser en Anacon-Infra in een bouwteam om één van de grootste projecten ooit in Losser te realiseren.  

DUURZAME INNOVATIES  

Het bouwteam vond het belangrijk om duurzame innovaties toe te passen tijdens de werkzaamheden. Zo is voorafgaand aan de werkzaamheden, het centrum met een scanapparaat in beeld gebracht en uitgewerkt in BIM. Op de rotonde Gronausestraat is Ecopave XL aangebracht: een nieuwe asfaltsoort met een langere levensduur en een lagere productietemperatuur, wat zorgt voor een CO2-besparing. 

Herinrichting dorpscentrum

De aantrekkingskracht, identiteit en toekomstbestendigheid wordt verbetert.

Omvangrijk project

Bewoners zijn nauw betrokken bij het grootste bouwproject ooit in hun dorp.

DROGE VOETEN 

Een ander belangrijk aspect is het afkoppelen van het water van minimaal 50% van de aanliggende woningen, gebouwen en verhard oppervlak. Dit is in totaal circa 50.000 m2. Hierdoor houdt het dorp droge voeten en wordt de omgeving veel groener. De bewoners zijn intensief bij dit project betrokken tijdens inloopavonden en voor kinderen zijn er speciale lessen georganiseerd om spelenderwijs meer te leren over dit belangrijke onderwerp.

Het eerste deel van Centrumplan Losser is klaar
Het succes van Bouwteam Centrumplan Losser

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.