Vorige
ChemTech Centre OPCW

Een nieuw laboratorium en studie- en congrescentrum

Business Park Heron Pijnacker-Nootdorp
maart 2021 - december 2022
Aanbesteding
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Het Centre for Chemistry and Technology - het ‘ChemTech Centre’ - wordt een nieuw gebouw voor de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Het ChemTech Centre zal dienstdoen als een erkend centrum op het gebied van onderzoek, analyse, training en voorlichting. Het vlaggenschip zal de status van de OPCW als wereldleider aanzienlijk verbeteren, in de poging om de wereld van chemische wapens te ontdoen.  

In 1996 werd in Rijswijk de huidige OPCW Laboratory and Equipment Store geopend. In de afgelopen jaren is het werk van de Laboratory and Equipment Store aanzienlijk veranderd en gegroeid om aan de veranderende behoeften van de OPCW member states te voldoen. De groeiende en evoluerende activiteiten van de Laboratory and Equipment Store hebben geleid tot steeds grotere ruimtebeperkingen in de vestiging in Rijswijk. Bovendien is de infrastructuur van de faciliteit aanzienlijk verouderd en niet geschikt om te upgraden. 

In het 'hart van gebouw' komen personeel en bezoekers samen

Het nieuwe ChemTech Centre is geïnitieerd om te voldoen aan de ontwikkelende behoeften van de OPCW

Hoogwaardig laboratorium

Het nieuwe ChemTech Centre, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, is geïnitieerd om te voldoen aan de ontwikkelende behoeften van de OPCW. Het omvat een hoogwaardig laboratorium, kantoren, een trainingsruimte en een Equipment Store. Deze functies zijn georganiseerd rondom het ‘hart’ van het gebouw, waar personeel en bezoekers samenkomen. Door dit hart worden flexibele, multifunctionele vergaderruimtes met presentatie- en cafetariafaciliteiten gecreëerd. Op de bovenste verdiepingen van het gebouw zijn de mechanische en elektrische installaties geplaatst voor een efficiënte en flexibele indeling van de verdiepingen. De totale grootte is 5.700 m2.

De entree van het nieuwe ChemTech Centre

Het centrum zal chemici en experts op het gebied van ontwapening en non-proliferatie uit alle delen van de wereld naar Pijnacker-Nootdorp trekken

Het NIEUWE CENTRUM

Het nieuwe centrum zal chemici en experts op het gebied van ontwapening en non-proliferatie uit alle delen van de wereld naar Pijnacker-Nootdorp trekken. Het project wordt uitsluitend gefinancierd door vrijwillige bijdragen van OPCW-lidstaten. Dura Vermeer werkte aan dit project samen met De Groot Installatiegroep.

 

Meer informatie

Bekijk de vorderingen in deze video!

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!