Vorige
De Doetinchemse wijk Overstegen

Woningen in Doetinchem kunnen weer 30 jaar mee

156 woningen zijn verduurzaamd

Doetinchem
02-2016 - 10-2016
Aanbesteding
Bouw & Vastgoed

In de Doetinchemse wijk Overstegen heeft Dura Vermeer voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance in opdracht van een pensioenfonds, 156 woningen verduurzaamd. Deze woningen kunnen weer minstens 30 jaar mee. Door de verduurzaming is het energielabel verbeterd van D naar A. Maar ook het wooncomfort is fors verbeterd. Vocht, tocht en schimmelproblemen behoren tot het verleden.

Het project bestaat uit 18 woningblokken van 7 tot 10 woningen per blok. Voor en tijdens de werkzaamheden is contact gehouden met de bewoners. Zij hadden één vast aanspreekpunt, de bewonersbegeleider. Bij hem konden zij hun wensen en vragen aangeven en eventuele klachten zijn met zorg opgepakt. De verduurzaming is uitgevoerd per blok, elke week is met een nieuw blok begonnen.

DE AANPAK

Blokken waarvan meer dan de helft van de bewoners voor verduurzaming koos, zijn voorzien van een nieuw geïsoleerd dak. Bij de rest is het dak van binnenuit geïsoleerd. Ook de vloer op de begane grond en luifels boven voordeuren zijn geïsoleerd. Sommige gevels zijn na-geïsoleerd. De woningen zijn voorzien van HR++ isolatieglas en er is een nieuwe hemelwaterafvoer aangelegd. Raamdorpelstenen zijn vervangen en gevelkozijnen en deuren opgeknapt.

Na de succesvolle afronding van de werkzaamheden kreeg Dura Vermeer opdracht om 62 seniorenwoningen van groot onderhoud te voorzien. Deze werkzaamheden zijn reeds naar tevredenheid uitgevoerd.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.