Vorige
De gerenoveerde Gero flat

Levensduurverlenging van 30 jaar

In de regio Zeist renoveerden wij de Gero flat

Zeist
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Aan de Laan van Vollenhove in Zeist is de Geroflat gerenoveerd. Doel van de renovatie is de woningen weer te laten voldoen aan de huidige bouwregelgevingen en energie-eisen van deze tijd met een levensduurverlenging van tenminste 25 jaar tot 30 jaar. De Geroflat is 13 verdiepingen hoog, heeft 4 portieken en huisvest 360 gezinnen.

WERKZAAMHEDEN IN DE WONINGEN

Asbestsanering, vervangen van keuken, badkamer en toilet, vervangen van voordeuren, balkondeuren en klepramen, vervangen van de meterkast inclusief nieuwe bedrading, plaatsen van een warmtemeter en het schilderen van de buitenzijde van de woning.

WERKZAAMHEDEN AAN DE FLAT

Asbestsanering, schilderen van de portieken en trappenhuizen, nieuw tegelwerk in de trappenhuizen, vervangen van 8 liften, plaatselijk herstel van balkon- en galerijvloer, vervangen van balkon- en galerijhekken. Bij de bergingen werden nieuwe isolatieplaten aangebracht, het hang- en sluitwerk vervangen, de deuren geschilderd en er werden nieuwe verlichtingsarmaturen geplaatst in de portieken, trappenhuizen, galerijen en bergingsgangen.

Naast de algemene werkzaamheden waren er nog diverse bewonerskeuzes. Zo werd de mogelijkheid geboden om van 1 slaapkamer 2 slaapkamers te maken.

De van oorsprong in de zestiger jaren van de vorige eeuw gebouwde flat had als doel de arbeiders van onder andere de Gero Fabriek te huisvesten. De nieuwe balkon-en galerijhekken die geplaatst zijn, zijn voorzien van perforaties in de vorm van het bestek wat destijds in de Gerofabriek werd geproduceerd.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.