Vorige
DIFFER Hoofdkantoor

Het nieuwe duurzame pand voor DIFFER

De nieuwe huisvesting van DIFFER

12.000 m2
Technische Universiteit Eindhoven
06-2013 - 01-2015
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven heeft DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zich gevestigd met haar nieuwe huisvesting. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 12.000 m2 en bestaat uit meerdere onderzoeksruimten en laboratoria, kantoren en een werkplaats. Het gebouw heeft een open opzet waardoor medewerkers en bezoekers elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

DUURZAAM ONTWERP

Door het zaagtandprofiel van de lange oost- en westgevels is er minder zonwering nodig tegen directe inval van zonlicht en wordt opwarming vermeden. Andere duurzame maatregelen zijn LED-verlichting in de meeste ruimtes, driedubbel isolatieglas in de ramen en 932 zonnepanelen op het dak, goed voor 198.000 kilowattuur per jaar.

BREEAM EXCELLENT

Als eerste labgebouw van Nederland wist het te voldoen aan de hoge eisen van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent.

DIFFER

DIFFER is het Nederlandse centrum voor fundamenteel energieonderzoek. Onderzoekers van DIFFER doen onderzoek naar kernfusie als schone, duurzame en veilige energiebron en sinds kort ook naar solar fuels. Deze nieuwe onderzoekslijn richt zich op efficiënte opslag en transport van duurzame energie in de vorm van chemische brandstoffen. Vanuit de nieuwbouw op het TU/e Science Park wil DIFFER zijn samenwerkingsverbanden versterken met universitaire werkgroepen en relevante nationale en internationale partners op het gebied van funderend energieonderzoek. De nieuwbouw biedt ruimte aan nieuwe onderzoeksgroepen en experimentele faciliteiten, zoals een ionenversneller voor materiaalonderzoek.

Exterieur

Interieur

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.