Vorige
Avignonlaan Eindhoven

School Aloysius Stichting Avignonlaan

Een duurzaam schoolgebouw

7.040 m2
Avignonlaan Eindhoven
11-2019 - 7-2021
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Aan de Avignonlaan in Eindhoven wordt een scholencomplex met meerdere gebouwen gerealiseerd. Dit schoolgebouw wordt de thuisbasis van de Aloysius Stichting en de ruim 600 leerlingen uit het speciaal onderwijs. De hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid die de opdrachtgever, de gemeente Eindhoven, heeft neergelegd daagt ons uit om op een andere manier naar ontwerpen en bouwen te kijken. Dura Vermeer werkt hierin samen met IMd Raadgevende Ingenieurs. Er is samen besloten om het staalskelet, afkomstig uit de bestaande schoolgebouwen, zoveel mogelijk in het nieuwe ontwerp te verwerken.

De handen van alle betrokken partijen worden voor eeuwig vastgelegd.

Ook de toekomstige leerlingen van het schoolgebouw worden hierbij betrokken.

Woensdagochtend 2 september is op een feestelijke manier stilgestaan bij de vorderingen van de nieuwbouw met de viering van het hoogste punt. 

FEESTELIJKE VIERING

Rond kwart voor 9 ‘sochtends arriveerden de eerste gasten op de bouwplaats aan de Avignonlaan. 
Naast gastheer gemeente Eindhoven zijn ook enkele docenten en leerlingen van de Aloyisius Stichting en verschillende directbetrokkenen van het project bij de hoogstepunt viering aanwezig. 

Na ontvangst met koffie en thee heette John Antonise, projectmanager gemeente Einhoven, alle gasten van harte welkom. 

Jos Vinders, directeur De Rungraaf en De Korenaer Strausslaan, is blij met de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Iedereen is écht betrokken en denkt actief en constructief mee en handelt in de missie en visie van Aloysius. Dat verdient een groot compliment voor onze bouwheer: de gemeente Eindhoven, de aannemer Dura Vermeer en de architect RoosRos. Samen zorgen we ervoor dat er een gebouw gerealiseerd wordt dat uitnodigt tot prettig samen leren en samen werken. Een gebouw waar leerlingen, voor wie het allemaal niet zomaar vanzelf gaat, zich thuis en geborgen voelen en waar ze aangesproken worden op wat ze wél kunnen.

Ook Martin Beukeboom, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid, sprak zijn waardering uit voor de samenwerking die het bouwteam vanaf de tenderfase tot op heden heeft doorgezet. ‘’De uitvraag van de gemeente sluit naadloos aan op een van onze ambities: klantgericht samenwerken aan duurzame en toekomstbestendige gebouwen. Vanuit onze expertise als bouwteampartner en de goede samenwerking tussen alle partijen hebben we dit optimaal in het ontwerp én in de realisatie terug kunnen laten komen.”  

Na de toespraken was het tijd voor een officiele handeling én een fotomoment met de wethouder. Leerlingen van de toekomstige school vereeuwigde hun handafdruk in beton. Deze worden later in het ontwerp van de school verwerkt. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het nieuwe gebouw.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.