Vorige
Gebouwencomplex Carnegieplein

Gebruikers worden weer verwelkomd in hun nieuwe kantoor.

25.000 m2
Den Haag
06-2015 - 01-2016
Bouw & Vastgoed

Kantoorruimtes in het historische hart van Den Haag: dát biedt kansen! Na een hoogwaardige renovatie belichaamt het 25.000 m2 grote gebouwencomplex aan het Carnegieplein de open en vriendelijke mentaliteit van haar gebruiker: NIBC.

Het gebouw

De lichte, open en transparante verdiepingen worden als zeer prettig ervaren.

Duurzaam

Zo zijn er zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruikt, heeft het gebouw een energetisch nieuw klimaatplafond en is er gebruik gemaakt van LED verlichting.

Wie de voordeuren opent, ziet geen gesloten bankinstelling maar een verwelkomend entreegebied: een mix van een restaurant, koffiecorner, keuken en loungeruimte. Het complex bestaat uit een vijftal gebouwen, waarvan diverse delen zijn verhuurd aan externe huurders. Het nieuwe en frisse ontwerp stimuleert een open sfeer en creativiteit. Een echte meerwaarde voor alle gebruikers.

Tijdens de werkzaamheden is de bank in gebruik gebleven. Dit vereiste een strakke planning, met een scherp oog op de beveiliging van het gebouw. Ook vonden bepaalde werkzaamheden plaats buiten de reguliere werktijden om. Dit om overlast te voorkomen.

HET COMPLEX

Het complex bestaat uit een vijftal gebouwen, gekoppeld via twee binnenpleinen. De voorzieningen op de begane grond worden gedeeld met de andere huurders. Het aanbod van werkplekken is gevarieerder geworden met de vertrouwde bureauwerkplekken, maar ook samenwerkplekken, informele en formele ontmoetingsruimtes. De lichte, open en transparante verdiepingen worden als zeer prettig ervaren.

DUURZAME DOELEN

De renovatie vond plaats binnen de bestaande gebouwstructuur, met behoud van zoveel mogelijk bestaande materialen en installaties. De 4e verdieping van het gebouw kent een energetisch nieuw klimaatplafond voor verwarming en koeling. De verlichting in een deel van het gebouw is vervangen door hoogwaardige LED verlichting. Alle toegepaste nieuwe materialen zijn positief getoetst op het gebied van C2C en BREAAM eisen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.