Vorige
Herinrichting opstelterrein Eindhoven

Modernisatie en optimalisatie derde mainport van Nederland

Efficiëntere inrichting

Eindhoven
Medio 2020 - 12/2021
€25.000.000
D&C (UAV-GC)
Infra

Het opstelterrein in Eindhoven is volledig opnieuw ingericht zodat de sporen efficiënter gebruikt kunnen worden en er meer ruimte is voor het opstellen, reinigen en plegen van klein onderhoud aan treinen.

Door de uitbreiding en modernisatie van de bestaande opstel- en reinigingssporen kan technisch personeel nu via goed verlichte looppaden controles uitvoeren. Ook zijn er voorzieningen gerealiseerd voor het schoonmaakpersoneel om treinen makkelijker, aangenamer en veiliger te kunnen reinigen. Het gaat bijvoorbeeld om instapvoorzieningen en servicekasten met water, elektriciteit en andere benodigdheden.

AANDACHT VOOR DE OMGEVING

Om de omgeving te beschermen tegen geluidsoverlast van het opstelterrein en het toenemende treinverkeer is aan de zuidkant van het opstelterrein over een lengte van circa vijfhonderd meter een geluidsscherm geplaatst. Het bovenste gedeelte daarvan bestaat uit glas waarin het logo van de Gemeente Eindhoven verwerkt is. Het onderste gedeelte heeft een geluiddempende werking en is voorzien van schanskorven aan de buitenzijde. 

GROEI TREINVERKEER

Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein. Het spoor levert zo een belangrijke en duurzame bijdrage aan de economische ontwikkeling van Nederland. Om de verwachte groei van 30 tot 40 procent meer reizigers de komende jaren op te vangen, werkt ProRail samen met vervoerders aan het Programma Hoogfrerquent Spoorvervoer. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat komen er 'metroachtige' spoorverbindingen tussen de grotere steden met voldoende ruimte voor het spoorgoederenvervoer.

geluidsschermen opstelterrein Eindhoven

Geluidsschermen

Over een lengte van circa 500 meter zijn geluidsschermen geplaatst tussen de twee en zes meter hoog.

bovenleidingen vernieuwd

Vernieuwing bovenleiding

Op de hoogte blijven van dit project?

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!