Vorige
Merwede/Waalstraat Beverwijk

Volledige renovatie van 96 portieketage-woningen

Bouw & Vastgoed

In opdracht van PréWonen zijn er onderhouds-en renovatiewerkzaamheden gepleegd aan 96 portieketage-woningen aan de Merwede en Waalstraat in Beverwijk. De woningen waren geheel verouderd waardoor volledige renovatie en compleet stripwerk noodzakelijk was. Het asbest is gesaneerd, de kopgevels hebben een nieuw uiterlijk gekregen, de voor/achtergevels zijn verbeterd door de spouwisolatie, de balkons zijn gecoat én het hekwerk is opgefrist. 

Ook binnen is er veel gebeurd: in alle natte ruimtes hebben we mechanische afzuiging geplaatst en door de roosters is er een natuurlijke toevoer van lucht. De leidingsschacht is verplaatst waardoor er meer ruimte in de keuken is gecreëerd. In de voormalige hal is nu een badkamer geplaatst en de toiletten zijn verhuisd naar een plek waar voorheen de badkamer zat.

Al met al een grote renovatie met veel impact voor de bewoners. Tijdens de renovatie verbleven de bewoners dan ook niet in de woning, maar bij familie of in een aangeboden logeerwoning. Door het uithuizen hebben de bewoners zo min mogelijk overlast ondervonden. Om zo slim en efficiënt mogelijk te werken is er in blokken gewerkt: 16 woningen per blok waar in totaal 7 werk voor werd gereserveerd. 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.