Vorige
Nieuwbouw Atlas theater

We bouwden een theater met een groen dak

Nadat eerder al de toegangspoort tot het nieuwe themapark Wildlands Adventure Zoo Emmen openging voor publiek, gaat in oktober van 2016 ook het aangrenzende Atlas Theater Emmen open. Atlas Theater Emmen is een bijzonder pand. Naast een multifunctionele accommodatie voor voorstellingen, concerten en congressen verschaft het gebouw namelijk ook toegang tot belevingspark Wildlands. 

Naast twee theaterzalen met in totaal meer dan 1.100 stoelen en 1.000 staanplaatsen biedt het complex ook ruimte aan een congrescentrum, horecagelegenheden en kantoren. De gemeente Emmen is eigenaar van het pand en de exploitatie is in handen van themapark Wildlands. 

De lichte lobby

In het gebouw vind je veel lichte ruimtes

ARCHITECT NA SELECTIE GEKOZEN

Na een architectenselectie werd in 2012 een gecombineerd ontwerp van de Deense architect Henning Larsen en Van den Berg Architecten gekozen als winnend ontwerp. Dit ontwerp werd vervolgens in opdracht van Dura Vermeer uitgewerkt door LKSvdD. De verdere realisatie van het gebouw werd toegewezen aan Dura Vermeer en in september 2014 werd begonnen met de bouw.

Het complex bestaat uit twee gebouwen, die door middel van een luchtbrug en een groen dak met elkaar zijn verbonden. De totale vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 15.000 meter en op het hoogste punt (de toneeltoren) is het pand 32 meter hoog.

De theaterzaal

De ontvangstruimte

20 JAAR ONDERHOUD

Nadat het gebouw in 2016 werd opgeleverd ging de onderhoudstermijn van 20 jaar in. Al vanuit optimalisaties in het ontwerp van de nieuwbouw is rekening gehouden met onderhoudskosten en -werkzaamheden in de toekomst. Met onze aanpak geloven we erin dat we de ambitie van het theater waarmaken voor de komende 20 jaar.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.