Vorige
OKU Office

Unieke krachtige en zelfstandige kantoorbestemming

Amsterdam
Status: in uitvoering
Bouw & Vastgoed

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West en Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter zijn gestart met de bouw van OKU Office aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West.

OKU Office is de nieuwe naam voor het herontwikkelde Fashion House, een gebouw uit 1966 dat werd ontworpen door architecten Postma & Postma. Het gebouw wordt gestript tot op de betonnen draagconstructie, om het vervolgens weer zorgvuldig op te bouwen tot een duurzaam gebouw dat voldoet aan de eisen van vandaag. OKU Office heeft een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat. 

Dura Vermeer Bouw Midden West verhuist naar OKU Office

Dura Vermeer Bouw Midden West wordt na de oplevering in het eerste kwartaal van volgend jaar ook meteen de eerste huurder en betrekt dan de tweede etage van 2.173 m2. De totale oppervlakte van OKU Office is circa 7.500 m2.

OKU Office is gelegen gunstig gelegen in het nieuwe hart van Amsterdam West, wat op loopafstand is van het station Amsterdam Lelylaan en naast de A10. 

OKU Office is de nieuwe naam voor het herontwikkelde Fashion House en straks een bruisend woon- en werkgebied

Het gebouw wordt gestript tot op de betonnen draagconstructie, om het vervolgens weer zorgvuldig op te bouwen tot een duurzaam gebouw

Gevelkarakter

De architectuur van OKU Office kenmerkt zich door het horizontale gevelkarakter van het gebouw, een typische wederopbouw-vormentaal. Een nieuwe vliesgevel maakt het mogelijk om het oorspronkelijke gevelbeeld zo nauwkeurig mogelijk te benaderen, met een nadruk op de betonnen gevelband, kozijnverdeling en kleurstelling. Met de nieuwe gevel wordt invulling gegeven aan de toekomstbestendig, duurzaam en gebruiksvriendelijke ambities van de ontwikkeling.  

Architectenbureau KCAP maakte het ontwerp, de verhuurmakelaars zijn 1530 Real Estate en JLL. Adviseur installaties, brandveiligheid en BREEAM is DGMR, de constructeur is Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en onze collega’s van Dura Vermeer Divisie Techniek zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Gebiedsontwikkeling Fashion district

OKU Office maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied rond het World Fashion Centre, waar bovenop de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office een ‘wijk op een wijk’ met circa 600 woningen wordt gecreëerd. Het volume boven het maaiveld neemt door deze verdichting toe van circa 33.000 m² naar circa 90.000 m². Op het plein tussen de gebouwen zorgt de komst van bijvoorbeeld horeca en een supermarkt straks voor een levendige plek voor zowel de bewoners als werknemers in het gebied. 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.