Vorige
Oostelijke Randweg De Lier

Een betere doorstroming, meer veiligheid en genieten van groen

De Lier
2020-2021
Gemeente
Infra

In opdracht van de gemeente Westland realiseerde Dura Vermeer een nieuwe gebiedsontsluitingsweg in de Lier, de Oostelijke Randweg. Het is de nieuwe dwarsverbinding tussen de N222 en N223 en vermindert de verkeersdrukte op de Noord-Lierweg en in De Lier. Een veilige en groene zone met recreatieve verbindingen.

De Oostelijke Randweg is door een rotonde aangesloten op de huidige Kasteelweg en 1,3 kilometer verderop met een verkeersbrug aangesloten op de Oude Liermolenweg. Op het tracé zijn twee rotondes gerealiseerd, een fietstunnel en verkeersbrug met vrij liggend fietspad en een groene, ecologische zone. De verkeersbrug is de eyecatcher van het project. Niet alleen vanwege de uitstraling door de gemetselde muren, er is ook gebouwd in een zettingsgevoelige omgeving wat diverse uitdagingen met zich meebracht. De palen van de brug zijn in het water aangebracht middels een ponton en de liggers geplaatst door een kraan op de nieuw gerealiseerde betonnen plaat boven het water. 

Oostelijke Randweg De Lier

De palen van de nieuwe verkeersbrug over De Lee worden in het water aangebracht

Oostelijke Randweg De Lier

Het gaat om een traject van 1,3 kilometer

Ecologische zone

Langs de Oostelijke Randweg is een ecologische zone aangelegd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland. Er wordt groenvoorziening aangebracht een recreatieve verbindingen voor fietsers, voetgangers, paardrijders.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.