Vorige
Overhoeks

Een nieuw stuk stad in Amsterdam-Noord

Amsterdam
Bouw & Vastgoed

Overhoeks is een nieuwe stadswijk aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Dura Vermeer Bouw Midden West is hier volop aan het bouwen. Onderstaande projecten maken deel uit van fase 3. Er komt een mix van vrijesectorhuur-, koop- en sociale huurwoningen (in totaal +-1800 woningen). 

de berend

In 2018 is de bouw gestart van Overhoeks De Berend (Blok B1 en B2), bestaande uit 133 appartementen in de sociale huursector.

Bij het project is samengewerkt met Wasted, een initiatief dat samen met buurtbewoners en ondernemers afvalscheiding in de buurt verbetert. Dankzij deze samenwerking heeft het plastic bouwafval een nieuw leven gekregen. Er is een bankje van gemaakt, ontworpen door circulair design studio Polimeer. Het bankje is geplaatst bij het Clusius College in Amsterdam-Noord en dient als ontmoetingsplek voor scholieren. Tevens heeft Dura Vermeer alle bewoners een starterspakket geschonken van Wasted. Het pakket vergemakkelijkt het scheiden van plastic, papier, glas en textiel. Inmiddels is het project opgeleverd aan opdrachtgever Ymere.

De Berend - 133 sociale huurappartementen

Plastic bouwafval krijgt een nieuw leven in de vorm van een bankje

Plastic afval een nieuw leven geven @ De Berend

the wing & the cube

In augustus 2020 zijn de eerste grondwerkzaamheden gestart van twee duurzame appartementengebouwen genaamd 'The Wing' en 'The Cube'. The Wing krijgt drie-, vier- en vijfkamerappartementen en The Cube krijgt naast luxe topappartementen met grote dakterrassen ook een studio en compacte 2- en 3 kamerappartementen. Bouwen met duurzame materialen, zonnepanelen op het dak, een eigen WKO-installatie - er wordt volop ingezet op duurzaam bouwen. The Wing is inmiddels opgeleverd en The Cube zal rond het voorjaar van 2022 gereed zijn. Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt hier in opdracht van vastgoedontwikkelaar Amvest. 

The Wing

The Cube

De JakobA

De Jakoba bestaat uit één wooncomplex met 135 sociale huurwoningen. Net als in het eerder opgeleverde gebouw de Berend, gaat het vooral om studio’s. Sommige woningen worden wat ruimer met 1 of 2 extra kamers. De bouw is gestart in september 2020. Binnen dit project staan twee pijlers centraal: korte bouwtijd en een efficiënte bouwplaats. Zo is de keuze voor de vloeren gemaakt in relatie tot de capaciteit van de torenkraan en de keuze voor het prefab gevelsysteem omwille van de bouwsnelheid. De partners voor installaties, ruwbouw, afbouw en de leverancier van gevelelementen zijn vanaf de eerste schetsen van het project betrokken. Door hier vanaf het begin integraal en transparant op te sturen kun je zo'n gebouw betaalbaar en duurzaam bouwen. Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt De Jakoba in opdracht van woningcorporatie Ymere. 

De Jakoba

Wooncomplex met 135 sociale huurwoningen

Prefab bouwen @ De Jakoba

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.