Vorige
Paddepoel

Bewoners zitten er weer warmpjes bij

Duurzaam gerenoveerd

Groningen
09-2015 - 12-2015
Industrie
Bouw & Vastgoed

In de Groningse wijk Paddepoel zijn de eerste portieketagewoningen opgeleverd die gerenoveerd zijn naar nul-op-de-meter. Na het behalen van draagvlak van 100% zijn Dura Vermeer en KleinPoelhuis in samenwerking met Lefier van start gegaan met deze duurzame verbetering van 48 woningen.

Verbetering van 48 woningen

Gerenoveerd naar nul-op-de-meter

DUURZAME AANPAK

De woningen zijn voorzien van een compleet nieuwe gevel die geplaatst is over de bestaande gevel. Bijzonder is dat Dura Vermeer de geprefabriceerde geïsoleerde wanden zelf in productie heeft genomen. De gevelelementen werden just-in-time op de bouwplaats geleverd waardoor bewoners al binnen 10 werkdagen van een gerenoveerde woning konden genieten. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een warmteterugwin-installatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening, kunststof kozijnen met driedubbel glas en is het balkon een binnenbalkon geworden. Op het dak zijn de blokken voorzien van in totaal 1100 zonnepanelen.

Bewoners zitten er weer warmpjes bij

Tevreden bewoners

BEWONERSCOMMUNICATIE

De bewonerscommunicatie verliep erg goed voor en tijdens het project. Gezamenlijk met Lefier werd voor aanvang van de renovatie 100% draagvlak bereikt in de wijk.

PRESTATIEGARANTIE

Dura Vermeer en KleinPoelhuis hebben een langlopende prestatieverbintenis van 40 jaar gesloten met Lefier.

WINNAAR DUURZAAM BOUWEN AWARDS

Met deze bijzondere renovatie won Dura Vermeer de Duurzaam Bouwen Award in februari 2016.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.