Vorige
Renovatie Nelson Mandelabrug

Binnen acht dagen een plan, na acht weken weer in gebruik

Zoetermeer
2022-2023
Gemeente
Infra

Met ingang van 2 december 2022 werd de Nelson Mandelabrug uit veiligheidsoogpunt afgesloten voor al het verkeer. De brug bevatte scheuren. Savera Mandelabrug – een combinatie van Dura Vermeer en Hollandia – heeft de brug daarom voor een deel ontmanteld. Het brugdeel over de rijksweg A12 is in z’n geheel – inclusief glazen overkapping – vervangen en de brugdelen over het spoor en de Zuidweg ondersteund.

Samen met projectpartners Wagemaker, DDM, Sarens en Van ’t Hek is in acht dagen samen met de gemeente Zoetermeer en haar adviseurs een robuust plan ontwikkeld om de Nelson Mandelabrug binnen acht weken weer veilig bruikbaar te maken.

Renovatie Nelson Mandelabrug, Zoetermeer

De Nelson Mandelabrug is eind 2022 afgesloten voor al het verkeer in verband met scheurvorming.

Renovatie Nelson Mandelabrug, Zoetermeer

Er is met man en macht gewerkt om de brug na acht weken weer in gebruik te nemen.

Spectaculaire actie

De ondersteuningsconstructie is zo snel mogelijk aangebracht onder een deel van de Nelson Mandelabrug en de kap en het brugdek boven de A12 zijn daarna ontmanteld. Dit is gebeurd door het brugdeel uit te rijden. Het is verplaatst naar een naastgelegen stuk groen langs de A12 en daar uit elkaar gehaald en afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de scheurvorming in de brug continu gemonitord en de alarmering bleef bestaan zodat, indien nodig, Rijkswaterstaat en alle andere partijen tijdig gewaarschuwd konden worden als zich veranderingen voordeden.

Terugblik uitrijden Nelson Mandelabrug

Over Savera

Dura Vermeer maakt deel uit van SAVERA: Samenwerkingsverband voor de Vervanging en Renovatie Aanpak. Samen met andere bedrijven en ingenieursbureaus dekken we alle specialismen en kunnen we een integrale, duurzame aanpak aanbieden. Er wordt in wisselende formaties ingeschreven op infrastructurele werken.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Mark Bakker

Directievoorzitter Divisie Infra en Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland
Mark Bakker
Infra

Marco van Brecht

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Regio Zuid-Holland
Marco van Brecht