Vorige
Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

In 8 weken tijd met man en macht aan de slag

Maastricht
2023
Bedrijfsleven
Infra

Maastricht Aachen Airport Beheer & Infrastructuur BV heeft de renovatie van de start- en landingsbaan op Maastricht Aachen Airport gegund aan Dura Vermeer. Het gaat om de renovatie van de gehele start- en landingsbaan, met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. In het voorjaar van 2023 wordt de baan in acht weken tijd gerenoveerd, zodat het weer beschikbaar is voor een periode van twintig jaar. 

SLIJTAGE

De huidige baan is aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstaat het risico dat kleine deeltjes van de baan loslaten die voor schade kunnen zorgen aan vliegtuigen.

WERKZAAMHEDEN

Het huidige asfalt van de start- en landingsbaan wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. Daarnaast worden het beton van de zuidelijke baankop en de intersecties tussen baan en taxibaan inclusief fundering vernieuwd. Tenslotte wordt de volledige vliegveldverlichting vervangen. De lengte en breedte van de baan blijven ongewijzigd.

circulair bouwen

Voor dit project worden de opgebroken betonverharding en funderingen, het gefreesde asfalt en een deel van de vrijgekomen grond hergebruikt. Dit sluit mooi aan bij de duurzaamheidsambitie van Dura Vermeer. De overige materialen die vrijkomen uit dit werk, maar die niet direct op Maastricht Aachen Airport hergebruikt worden, krijgen een andere, passende bestemming voor hergebruik.

Dura Vermeer gaat Op naar Net Zero
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Noord-Brabant, Regio Gelderland
Roelant Veldboer