Vorige
Renovatie start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport

Ongekende inzet, vastberadenheid, goed georganiseerde logistiek en oog voor de omgeving

Maastricht
2023
Bedrijfsleven
Infra

Dura Vermeer heeft de start- en landingsbaan op Maastricht Aachen Airport gerenoveerd. Het ging om de renovatie van de gehele start- en landingsbaan, met een totale lengte van 2750 meter en een breedte van 45 meter. In het voorjaar van 2023 is in acht weken tijd met man en macht gewerkt, zodat het weer beschikbaar is voor een periode van twintig jaar. 

De huidige baan was aan vervanging toe vanwege slijtage aan de bovenste laag van het asfalt. Door deze slijtage ontstond het risico dat kleine deeltjes van de baan loslieten en voor schade konden zorgen aan vliegtuigen.

WERKZAAMHEDEN

Het asfalt van de start- en landingsbaan is verwijderd en vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. Daarnaast is het beton van de zuidelijke baankop en de intersecties tussen baan en taxibaan inclusief fundering vernieuwd. Tenslotte is de volledige vliegveldverlichting vervangen. De lengte en breedte van de baan zijn ongewijzigd.

1
4

SKYPAVE-DEKLAAG

Zaterdag 10 juni 2023 is bij Dura Vermeer de boeken ingegaan als spectaculaire dag. Met maar liefst zeven asfaltploegen hebben we de gehele start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport voorzien van een nieuwe deklaag. Daarvoor hebben we onze Dura Vermeer Skypave aangebracht: een asfaltmengsel dat speciaal is ontwikkeld voor vliegvelden. Skypave voldoet aan alle eisen van stroefheid en waterbergend vermogen voor luchthavens en is daarmee een duurzame deklaag van hoogwaardige kwaliteit. Zo kan de baan weer jaren mee en is zij klaar voor de toekomst!

1
8

AANZIENLIJKE HOEVEELHEDEN

Om precies te zijn hebben we voor de deklaag in totaal 9.752 ton asfalt aangebracht. Dit asfalt is vanuit vijf verschillende centrales aangeleverd. Het in één keer ‘draaien’ met zeven machines tegelijk vraagt om een tot in detail uitgedacht logistiek proces. In totaal hebben we dan ook 116 vrachtwagens ingezet voor de asfaltaanvoer. Samen met 265 medewerkers zijn we van 07:00 – 18:00 non-stop bezig geweest. Een mega klus!

Eindcompilatie werkzaamheden Maastricht Aachen Airport

Toelichting op video: Dura Vermeer heeft een veiligheids- en kledingvoorschrift waarin het dragen van een veiligheidshelm op de bouwplaats altijd verplicht is. Vanwege de tropische temperaturen tijdens de asfalteringswerkzaamheden waarbij zeer veel warmte vrijkomt, is binnen het project bewust besloten om 10 juni 2023 een tijdelijke ontheffing te geven.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Roelant Veldboer

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Roelant Veldboer