Vorige
Resort Maastricht

Het Limburgse vakantiedorp

Limburgs vakantiedorp

Resort Maastricht
2016 - 2017
Bouw & Vastgoed

‘Het dorp’ bestaat uit 126 zeer luxe vrijstaande en geschakelde vakantiewoningen van uiteenlopende maten en types: er zijn geschakelde woningen voor twee personen maar ook groepsaccommodaties voor maximaal 20 personen. De woningen liggen niet gelijkmatig verdeeld door het park. Op sommige plekken zijn ze meer geclusterd terwijl op andere plekken juist meer ruimte is gelaten. Dit geeft een afwisselend straatbeeld, ruimte voor groen en speelplekken en zorgt ervoor dat waar de zijdelings buren soms dichtbij zijn het uitzicht achter de woning juist vrij is.

Ook de architectuur en het materiaalgebruik van de woningen loopt sterk uiteen. Alle woningen hebben een ambachtelijke uitstraling en fraaie, authentieke materialen. Sommige types hebben een klassieke architectuur: witgestuct of gemetseld, met luiken, hardstenen kaders en klassiek vormgegeven dakkapellen. Andere types verwijzen in hun hoofdvorm wel naar het Limburgse dorp, maar zijn eigentijds vormgegeven en afgewerkt met natuursteenstrips. Qua vorm herkent iedere bezoeker schuren, villa’s, en zelfs een aantal grote Limburgse hofboerderijen in wat in zijn ontwerp toch echt een eigentijds vakantiepark is.

De eerste fase van Resort Maastricht is sinds 2016 in gebruik. 

Sommige woningen hebben een meer klassieke uitwerking en andere zijn juist moderne varianten op een traditionele boerenschuur

De vormgeving is geïnspireerd op het oude stadskarakter van Maastricht

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.