Vorige
Rhijnkade

Duurzame en betaalbare waterstad aan de Oude Rijn

Alles waar Oegstgeest zo populair om is, is terug te vinden in nieuwbouwwijk Oegstgeest aan de Rijn. Het is een groene leefomgeving, direct gelegen aan het water met een rijk gedetailleerde architectuur. Deze nieuwe wijk heeft er in de afgelopen jaren veel nieuwe buurten bij gekregen. Onderdeel van deze wijk is het project Rhijnkade: twee appartementencomplexen aan de Oude Rijn waar Dura Vermeer in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 90 huurappartementen en 24 luxe koopappartementen realiseert.

Sublimes

Het eerste appartementencomplex draagt de naam ‘Sublimes’. Het is een originele combinatie van de woorden subliem en Limes. Dit woongebouw bevindt zich namelijk op de locatie waar vroeger de Limes lag, de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk en daarmee het grootste archeologische monument van Nederland. Het woongebouw telt straks 72 sociale huurappartementen en 18 middeldure appartementen.

Rhijnkade

Het tweede gebouw draagt de naam Rhijnkade. In Rhijnkade komen 24 luxe afgewerkte, gasloze appartementen. Er zijn verschillende appartementen en penthouses, een aantal van deze appartementen hebben een eigen ligplaats aan de Rijn. Het luxe appartementengebouw Rhijnkade biedt het beste van twee werelden; wonen omringd door water én op fietsafstand van de binnenstad van Leiden. Deze appartementen liggen aan De Oude Rijn en hebben een vrij uitzicht maar ook geborgenheid van de gezamenlijke privétuin.

Rhijnkade ligt gunstig nabij belangrijke uitvalswegen in het hart van de Randstad. Met een mix van huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen biedt Rhijnkade straks een thuis voor een diverse groep bewoners. De verwachte oplevering staat gepland in de loop van 2026.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.