Vorige
De duurzame proeftuin van Nederland

RijswijkBuiten

Rijswijk
01-2012 - 12-2020
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Verdeeld over de deelgebieden Sion, Parkrijk en Pasgeld worden tot 2026 in totaal 3.500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd in RijswijkBuiten, waarvan de helft door Dura Vermeer. Ongeveer acht jaar geleden begon Dura Vermeer in Rijswijk in de wijk Sion met de ontwikkeling en realisatie van de eerste duurzame woningen en nu werken we aan de ontwikkeling en realisatie van projecten in de deelgebieden Parkrijk en Pasgeld. 

Nul-op-de-meter

Sommige woningen leveren net zoveel energie terug aan het net, als ze eraan onttrekken.

Bijzondere wijk

De woningen beschikken over warmtepompen, pv-panelen en ventilatiesystemen die de woningen energiezuinig maken.

RijswijkBuiten is een grootschalige gebiedsontwikkeling in het groene en waterrijke gebied tussen Rijswijk, Delft en Midden-Delfland en is divers en karaktervol van opzet. Het bouw-en woonrijp maken wordt integraal meegenomen. Alle woningen zijn klaar voor de toekomst. Ook het openbaar gebied is ingericht op de toekomst met een robuust watersysteem en diversiteit in groen. 

En het mooie van deze lange duurzame samenwerking, is dat wat we geleerd hebben in eerdere deelprojecten, nu en in de toekomst kunnen toepassen in nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kunnen we onze duurzaamheidsambities blijven aanscherpen en blijven bouwen aan de duurzame proeftuin van Nederland. We leggen de lat steeds hoger. We maken namelijk grote stappen in thema’s als klimaatadaptiviteit, sociale duurzaamheid, deelmobiliteit edat middenin prachtige flora en fauna. 

Klaar voor de toekomst

Robuust watersysteem en diversiteit in groen

Meer over de duurzame proeftuin op

Hier is de Toekomst

RijswijkBuiten

Klimaatadaptief bouwen

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.