Vorige
ROOTZ Haarlem

We ontwikkelen de groene leefomgeving van de toekomst

Haarlem
Bouw & Vastgoed

Op het Belcanto-terrein van 20.000m2, stond vroeger een belastingkantoor en opstallen. Nu ontwikkelen wij op deze plek een stadswijk in een aantrekkelijk levendig en groen woonwerkgebied.

Schalkwijk Midden in Haarlem wordt de komende jaren omgevormd naar een groene oase om in te wonen en werken. Dit gebied wordt niet ‘gewoon’ groen. Groen voert de boventoon in deze wijk. Er wordt zelfs ontwikkeld onder het motto: ‘Geen bomen in stad, maar stedelijkheid in een bomenlandschap’. Stedelijke functies worden nauw verbonden met het te creëren landschap. Een stadspark verbindt privéruimte met gezamenlijke buitenruimte, gebouwen worden ingebed in het groen.

HUISKAMER VOOR DE BUURT

In totaal worden door Dura Vermeer Bouw Midden West zo’n 700 huur- en koopwoningen ontwikkeld in verschillende prijsklassen, met bijbehorende dienstverlening, horeca en een huiskamer voor de buurt. Dertig procent van de woningen is bestemd voor sociale koop.

Deze bijzondere transformatie focust op het realiseren van een duurzame en gezonde leefomgeving en het creëren van een duurzaam, nieuw stuk stad met een sterke identiteit en veel aandacht voor sociale cohesie.

NOG MEER ONTWIKKELINGEN

Naast het Belcanto-terrein is Dura Vermeer ook eigenaar en ontwikkelaar van de Fluor-locatie, eveneens in Schalkwijk Midden. Samen vormen deze locaties een van de grootste projecten van Dura Vermeer in de Amsterdamse regio. In totaal worden hier ongeveer 1.000 woningen, kantoren, horeca en voorzieningen voor ontmoeting en bewegen gerealiseerd, zoals mobiliteitshubs. Dit zijn plekken om elektrische deelauto’s en deelfietsen te parkeren, maar ook om elkaar te ontmoeten.

Dura Vermeer springt met deze projecten in op de grote vraag naar betaalbare woningen voor midden- en lagere inkomens in grootstedelijk gebied.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.